26. 03. 2023 - 16:15
CRVENI ĐAVOLI BI NAREDNE SEZONE MOGLI IMATI PAKLEN TIM: Ten...
907
Shares
CRVENI ĐAVOLI BI NAREDNE SEZONE MOGLI IMATI PAKLEN TIM: Ten Hag kreće po vanserijskog defanzivca

SARAĐIVALI SKUPA U AJAXU

CRVENI ĐAVOLI BI NAREDNE SEZONE MOGLI IMATI PAKLEN TIM: Ten Hag kreće po vanserijskog defanzivca

26. 03. 2023 - 16:15
0
Shares

Erik ten Hag poznaje zavidan broj nogometaša, posebno onih u Nizozemskoj koji bi u svakom trenutku pristali na transfer u Manchester United. Jedan takav je trenutno stanovnik Amsterdama.

Nizozemski strateg većinu svojih pojačanja na Old Traffordu je angažovao upravo iz svog bivšeg kluba ili pojedinca koji ima iskustvo igranja u Eredivisie.

Tom tradicijom će nastaviti i narednih transfer rokova, a Graeme Bailey prenosi kako jedno ime strpljivo čeka njegov poziv.

U pitanju je vanserijski defanzivac Ajaxa Jurrien Timber, golobradi mladić kojeg Ten Hag odlično poznaje i samo čeka priliku da dođe do njegovog potpisa i u Engleskoj.

Timber je blizu blizu Uniteda i minulog ljeta, ali je dogovor izostao, no, očekuje se da njegove realizacije dođe sredinom godine kada i službeno bude počeo ljetni transfer rok.

21-godišnji Nizozemac uspješno pokriva skoro sve pozicije u odbrani, osim onu na lijevom beku, što su kvaliteti koje Ten Hag potražuje od svojih defanzivaca.

Za njega se interesuje i minhenski Bayern, ali je United u ovom trenutku favorit zbog jokera u rukavu u vidu pedantnog stručnjaka koji diže iz pepela cijeli kolektiv.

Učitaj još novosti