26. 03. 2023 - 15:45
NADALOV OPROŠTAJ OD TENISA? Stric Toni otkriva: Rafa će...
907
Shares
NADALOV OPROŠTAJ OD TENISA? Stric Toni otkriva: Rafa će završiti karijeru na Rolan Garosu ili u Madridu!

VELIKAN TENISA

NADALOV OPROŠTAJ OD TENISA? Stric Toni otkriva: Rafa će završiti karijeru na Rolan Garosu ili u Madridu!

26. 03. 2023 - 15:45
0
Shares

Toni Nadal, bivši trener i stric slavnog tenisera Rafaela Nadala, otkrio je na kom turniru će Španac završiti svoju blistavu karijeru.

U razgovoru za špansku "Marku" Toni je rekao da vjeruje da će Rafa reći zbogom tenisu na Rolan Garosu ili na svom omiljenom Mastersu u Madridu.

"U Madridu ili na Rolan Garosu. Vrijeme će reći gdje, a on će donijeti odluku. Kad osvojite trofej ubeđujete sebe da imate još nešto da date. Teško je povući se kada pobjeđujete. Mislim da je to uradio samo Sampras. Nisam o tome pričao sa Rafom. Ne znam koliko mu to odgovara. Ako se potpuno oporavi, neka igra pa ćemo vidjeti".

Toni je rekao da Rafa još uvijek ne razmišlja o penziji. Vrijedno radi u svojoj akademiji i priprema se za povratak na teren.

"Mislim da je sada mnogo bolje, ali ne znam tačno kako je. Da se ne zavaravamo, kada želi da se takmiči, potrebne su mu izvjesne garancije da može da pobjeđuje. Ne vjerujem da će izaći da igra ako ne izgleda bolje. Ubijeđen sam da će sve biti dobro, on je jako uzbuđen", otkriva Toni Nadal.

Iskusni španski teniski stručnjak vjeruje da će njegov bivši pulen biti spreman da napadne titulu na Rolan Garosu.

"Ako Rafa u najboljoj kondiciji dođe u Pariz, biće favorit sa Alkarasom i Đokovićem. Alkaras igra na visokom nivou i u fazi je uspona. On će biti u tom triju favorita. Koja dva su u prednosti, ne bih mogao da kažem", zaključio je Toni Nadal.

Učitaj još novosti