22. 03. 2023 - 21:30
Bjeloruska teniserka prolazi kroz pakao zbog rata u Ukrajini:...
907
Shares
Bjeloruska teniserka prolazi kroz pakao zbog rata u Ukrajini: Mrze me bez razloga!

Bjeloruska teniserka prolazi kroz pakao zbog rata u Ukrajini: Mrze me bez razloga!

22. 03. 2023 - 21:30
0
Shares

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka je rekla da je teško uspijevala razumjeti mržnju s kojom se suočila u svlačionici nakon što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu.

Aktuelna osvajačica Australian Opena je u ispovijesti novinarima u Americi, gdje godinama živi, objasnila da je prošla kroz veoma težak period, a sve zbog rata s kojim nema ništa.

"Bilo je teško za mene, nikad se nisam suočila s toliko mržnje u svlačionici. Mnogo je hejtera na Instagramu kada gubite mečeve, ali u svlačionici to nikad nisam osjetila. Zaista mi je bilo teško da shvatim da je toliko ljudi koji me mrze bez razloga. Ništa nisam učinila", rekla je Arina, a prenosi CNN.

Podsjetimo, Bjelorusija je država koja se graniči i s Ukrajinom i s Rusijom te iako nije učesnica rata njen lider Aleksandar Lukašenko vodi prorusku politiku i ne krije bliske odnose s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Bjeloruski teniseri i teniserke se zbog takve politike njihove države takmiče bez istaknute nacionalne zastave, a prošle godine im je bilo zabranjeno učešće na Wimbledonu.
Inače, Sabalenka je dodala da je nakon početka ruskog napada na Ukrajinu vodila čudne razgovore sa članovima stručnog štaba nekih teniserki.

"Zaista je bilo teško, ali stanje se popravlja", rekla je Beloruskinja koja je prošle sedmice izgubila u finalu Indian Wellsa od Kazahstanke Elene Ribakine.

Učitaj još novosti