26. 03. 2023 - 16:00
NIJE SLUČAJNO ODABRAN: Tuchel će s Bayernom igrati u formaciji...
907
Shares
NIJE SLUČAJNO ODABRAN: Tuchel će s Bayernom igrati u formaciji koju nogomet do sada nije vidio?

BUNDESLIGA

NIJE SLUČAJNO ODABRAN: Tuchel će s Bayernom igrati u formaciji koju nogomet do sada nije vidio?

26. 03. 2023 - 16:00
0
Shares

Njemački stručnjak Thomas Tuchel preuzeo je kormilo minhenskog Bayerna i očekuje se da jako brzo započne svoj rad na Allianz Areni.

Nekadašnji strateg Chelseaja neće imati previše prostora za rad na timskim treninzima jer mu je većina momčadi, odnosno najsnažniji dio nje na reprezentativnim obavezama.

Ipak, Tuchel nije slučajno odabran za trenera ovog tima, jer se već neko vrijeme unazad prije svega pripremao analizirajući igru ‘Bavaraca’.

Tako će, bar po saznanju dobro upućenog BILD-a, Nijemac na Allianz Areni uvježbavati formaciju koja do sada nieje korištena u profesionalnom nivou.

Nijemac je oduševljen defanzivnim dijelom i konkurencijom koju posjeduje Bayern i očekuje se da u momentima odbrane i jednim dijelom transformacije na terenu izvede formaciju 8-1-1.

Perspektivni Tuchel poznat je kao stručnjak koji preferira prije svega stamenu defanzivnu postavku iz koje počinje svaki napad velikim brojem dodavanja.

Naravno, gore pomenuta formacija će u određenom dijelu susreta biti i transformisana tako da brzonogi krilni nogometaši dobiju više prostora u napadu, ali o tome će biti govora i više informacija tek u narednim danima.

Što se tiče Tuchelovog debija, on je zakazan za 1. april kada će se Bayern sastati sa njegovim bivšim klubom Borussijom Dortmund.

Učitaj još novosti