25. 03. 2023 - 19:22
Oduševio navijače BiH, a sad ga prate Barcelona, Arsenal i...
907
Shares
Oduševio navijače BiH, a sad ga prate Barcelona, Arsenal i Atletico Madrid?

Oduševio navijače BiH, a sad ga prate Barcelona, Arsenal i Atletico Madrid?

25. 03. 2023 - 19:22
0
Shares

Turski stručnjak za transfere Ekrem Konur, među ostalim dopisnik Marce i ESPN-a, na Twitteru je objavio kako Barcelona, Arsenal i Atletico Madrid prate Amara Dedića (20), desnog bočnog RB Salzburga i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Dedić je ove sezone, kao prvotimac Salzburga, upisao 28 nastupa te postigao dva i asistirao za tri pogotka.

Za reprezentaciju BiH ima četiri nastupa i jedan gol, koji je postigao protiv Islanda (3:0) u prvoj utakmici skupine J kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. Dedić je protiv Islanđana odigrao fantastičnu utakmicu jer je, uz to što je bio strijelac, sudjelovao u akcijama za prva pogotka svoje momčadi.

Nastupao je za sve mlađe kategorije RB Salzburga i kratko bio na posudbama u Lieferingu i Wolfsbergeru. Aktualni ugovor sa Salzburgom vrijedi mu do 2027. godine. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na deset milijuna eura.

Postio je na dan utakmice s Islandom

Dedić je gol protiv Islanda slavio tako što je podigao dres i pokazao ispod njega majicu na kojoj je napisao ramazansku čestitku. Nakon utakmice je otkrio da je odigrao savršen meč iako je postio na dan utakmice. Muslimanski vjernici tijekom mjeseca ramazana ne jedu i ne piju ništa za vrijeme danjeg svjetla.

(Index.hr)

Učitaj još novosti