25. 03. 2023 - 09:59
Bayern otjerao Nagelsmanna, ali ga nastavljaju plaćati, a sada...
907
Shares
Bayern otjerao Nagelsmanna, ali ga nastavljaju plaćati, a sada je poznato i zašto

Bild oktrio informacije

Bayern otjerao Nagelsmanna, ali ga nastavljaju plaćati, a sada je poznato i zašto

25. 03. 2023 - 09:59
0
Shares

Uprava Bayerna prije nekoliko dana šokirala je fudbalsku javnost kada je odlučila dati otkaz sada već bivšem treneru Julianu Nagelsmannu.

 

Mladi trener je Bayern preuzeo od Hansija Flicka, te je u prvoj sezoni osvojio njemački naslov. Činilo se da će ove sezone osvojiti i drugi, ali je od početka 2023. godine primjetan veliki pad u igri u domaćem prvenstvu.

U zadnjih 10 prvenstvenih utakmica Bayern je ostvario samo pet pobjeda, te više nije lider na tabeli što se ne sviđa čelnicima ovog kluba.

Rukovodstvo Bayerna se odlučilo zbog svega navedenog da otpusti Nagelsmanna, te da umjesto njega novi trener bude Thomas Tuchel.

Nagelsmann, iako je dobio otkaz, ostaje na platnom spisku Bayerna, a Bild je otkrio i razlog toga, a radi se o tome da je ovaj mladi trener jako skup.

Kada su ga htjeli dovesi iz Leipziga Bayern je morao da plati odštetu od 15 miliona eura za njega, ali to nije bilo sve.

Odigrane su i dvije prijateljske utakmice između Leipziga i Bayerna, a sav prihod od 5 miliona eura pripao je Leipzigu.

Osim toga Bayern bi morao platiti i 5 miliona eura Leipzigu da je Nagelsmann uspio osvojiti duplu krunu u Njemačkoj ili Ligu prvaka, ali to se nije desilo.

To što su mu dali otkaz Bayern bi oglo koštati i do 30 miliona eura, a razlog je taj što godišnje u Bayernu zarađuje između 8 i 9 miliona eura

Prema klauzuli u ugovoru koji ima do 2026. godine ukoliko mu klub da otkaz Bayer mu mora davati plaću od oko 700 hiljada eura mjesečno sve dok ne nađe novi klub.

Nagelsmann sada može birati da li će primati ogromnu platu od Bayerna i ne raditi ništa ili će dogovoriti otpremninu i tražiti novi klub.

Učitaj još novosti