25. 03. 2023 - 08:43
Zinchenko prvi put sreo Mudryka nakon "izdaje", pa medijima...
907
Shares
Zinchenko prvi put sreo Mudryka nakon

Tako to rade veliki igrači

Zinchenko prvi put sreo Mudryka nakon "izdaje", pa medijima otkrio šta mu je rekao

25. 03. 2023 - 08:43
0
Shares

Obzirom da se ovih dana igraju utakmice u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, viđeni su neki zanimljivi susreti fudbalera.

 

Možda je najzanimljiviji onaj između Zinchenka i Mudrkya koji su se sreli na okupljanju reprezentacije Ukrajine.

Naime, Ukrajina igra sutra igra protiv Englske u okviru 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U prvom kolu Ukrajina nije igrala.

Sa druge strane Englezi su u prvom kolu gostovali u Italiji, te su u Napulju ostvarili pobjedu od 2:1 i tako napravili veliki korak ka prvom mjestu u grupu već nakon prve utakmice.

Vratimo se susetu Zinchenka i Mudryka. Poznato je da je Mudryk iz Shakhtara u januaru prešao u ekipu Chelseaja za ogroman novac.

Prije nego što je to uradio, ovaj fudbaler je na sve načine pokušavao da isforsira transfer u velikog rivala Chelseaja, ekipu Arsenala, za koji igra Zinchenko.

Upravo je Zinchenko pokušavao da ubrza dolazak talentovanog Mudryka u Arsenal, ali kada se pojavio Chelsea oni su brzo završili posao.

Bio je Zinchenko jako ljut zbog svega što je uradio Mudryk, te ga je čak otprtio sa društvenih mreža, ali se čini da su sve riješili.

Upravo o to me je jučer govorio Zinchenko.

"Pričao sam sa njim. Rekao sam mu da je to već završena stvar. Nije važno šta je htio on ili neko drugi. On je sada igrač Chelseaja, potpisao je dugoročni ugovor i sada ima samo jednu opciju, samo jedan put. Mora biti direktan", rekao je Zinchenko.

Malo ko se nadao da će se sve ovako lako završiti, ali je Zinchenko još jednom pokazao da je veliki profesionalac.

Učitaj još novosti