24. 03. 2023 - 22:30
Nagelsmanna skupo koštao ljubavni vikend s novinarkom,...
907
Shares
Nagelsmanna skupo koštao ljubavni vikend s novinarkom, Salihamidžić priznao najtežu odluku u karijeri!

Nagelsmanna skupo koštao ljubavni vikend s novinarkom, Salihamidžić priznao najtežu odluku u karijeri!

24. 03. 2023 - 22:30
0
Shares

Bayern je potvrdio da je otpustio trenera Juliana Nagelsmanna i na njegovo mjesto postavio Thomasa Tuchela, a sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić izjavio je da mu je to najteža odluka u karijeri.

Uz Nagelsmanna, otpušteni su i pomoćni treneri Dino Toppmöller, Benjamin Glück i Xaver Zembrod, a Tuchel će ekipu preuzeti već u ponedjeljak i potpisat će ugovor do 30. juna 2025. godine.

"Ovo je bila najteža odluka u karijeri od kada sam član uprave u Bayern Minhenu. Od prvog dana imam otvoren, povjerljiv, prijateljski odnos sa Julianom. Žao mi je što smo se rastali s nji, ali nakon detaljne analize sportskog razvoja našeg tima, posebno od januara i iskustva iz druge polovine prethodne sezone, odlučili smo da se rastanemo. Veoma sam zahvalan Julianu na onome što je učinio za Bayern i želim mu sve najbolje", rekao je Hasan Salihamidžić.
Istovremeno, njemački mediji raspisali su se o razlozima otkaza Nagelsmannu, među kojima se navodi nekonstantna forma u Bundesligi i veliki broj kikseva ove sezone.

Također, navodi se da je Nagelsmann izgubio svlačionicu. Ključni igrači više mu nisu vjerovali, a i njegove taktičke odluke bile su upitne.

Tome je doprnijela i činjenica da je nekadašnja Bildova novinarka Lena Wurzenberger (30) u vezi s Nagelsmannom, koja je svojevremeno bila zadužena o izvještavanju o dešavanjima u Bayernu, a koja je nakon što se saznalo da su u vezi dala otkaz u čuvenom listu.
Igrači to nisu dobro prihvatili i vijest je uznemirila svlačionicu, što je uzrokovalo manjak povjerenja jer igrači nisu mogli da komuniciraju na način na koji su prije komunicirali iz razloga jer bi to procurilo u Bildu i konstatno su iskazivali nepovjerenje.

Da stvar bude gora, Nagelsmann je prije nekoliko dana s djevojkom u sred sezone otišao na skijanje i ekipi dao slobodno nakon poraza od Bayer Leverkusena, što je bila kap koja je prelila čašu.

Nagelsmann je na klupu Bayerna stigao iz Leipziga 2021. godine, a iako se očekivalo da će biti dugoročni projekat ekipe iz Minhena, nakon samo jedne i po sezone došlo je do raskida saradnje i sada će potražiti novi klub.
Nagelsmann je trenersku karijeru počeo 2016. godine u Hoffenheimu sa samo 28 godina, a od 2019. godine je bio na klupi Leipziga.

S druge strane, novi trener Bavaraca Thomas Tuchel nema posla još od otkaza koji je dobio u Chelseaju na početku sezone, a ranije je trenirao Borussiju Dortmund i PSG.

Učitaj još novosti