24. 03. 2023 - 10:28
Zvjezdan Misimović hvali reprezentativca: Da, on može igrati u...
907
Shares
Zvjezdan Misimović hvali reprezentativca: Da, on može igrati u Bundesligi

Zvjezdan Misimović hvali reprezentativca: Da, on može igrati u Bundesligi

24. 03. 2023 - 10:28
0
Shares

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je ubilježila pobjedu na startu kvalifikacija za Euro 2024. protiv selekcije Islanda na Bilinom polju rezultatom 3-0.

Podmlađeni Zmajevi odigrali su odličnu utakmicu, Rade Krunić pogađao dva puta, Amar Dedić jednom. Benjamin Tahirović odigrao izuzetan debitantski nastup za Zmajeve.

Zvjezdan Misimović uspješno nosi teret iz prošlih vremena.

Na Misketovim leđima je “izdaja” protiv Portugala, koju mu je prišio Ćiro Blažević. Zvjezdan je obilježen i kao “mitraljezac” u selektorskom mandatu Safeta Sušića.

Tretiran je i etiketiran kao “Begićev srbin” u NSBiH, potom kao Vicin najodaniji saradnik…

Sve što se loše dešavalo u NSBiH proteklih godina fakturisano je na adresu Zvjezdana Misimovića.

Kada se borio za talente po svijetu šaputalo se da menadžeriše.

Sad kada imamo jednu od najmlađih reprezentacija zasluge pripisuje svako sebi.

Nakon uvjerljive pobjede “Miske” je među prvima otišao u autobus. Dok su bh.”zmajevi” sretni pozirali, “Misketu” se u glavi vrtio film proteklih godina.

Za portal Sportske govorio je o potencijalu ove reprezentacije.

“Dobra utakmica. Dobro smo otvorili kvalifikacije, što je jako bitno bilo. Čekaju nas dva teška gostovanja i drago mi je da su ovi mladi momci pružili sjajnu partiju. Tahirović, debitant, jako dobar posao odradio. Nadam se da ćemo se još dosta radovati dobrim rezultatima.

Dedić, znamo njegove kvalitete. To očekujemo od njega. Pružio je fenomenalnu partiju. Sigurno ima kvalitet za Bundesligu, radi se o vrhunskom igraču. Mora još da uči, ali po kvalitetima je top igrač.

Tahirović je ostavio dobar dojam. Nije bila laka utakmica, na svojoj poziciji odradio je fenomenalno. Budućnost je pred njim.”, rekao je Misimović za Sportske.ba

Učitaj još novosti