22. 03. 2023 - 17:53
Srbin ga faulirao, a on otišao na gradilište po šipku. Hrvat...
907
Shares
Srbin ga faulirao, a on otišao na gradilište po šipku. Hrvat jedva spriječio napad!

Srbin ga faulirao, a on otišao na gradilište po šipku. Hrvat jedva spriječio napad!

22. 03. 2023 - 17:53
0
Shares

Derbi rumunjske košarkaške lige Oradea - Cluj 82:74 zasjenio je bizarni incident koji samo zahvaljujući požrtvovanosti hrvatskog košarkaša gostiju nije prerastao u masakr. U 13. minuti utakmice je Nikola Marković, srpski reprezentativac i igrač domaćina, pri izlasku iz igre u prolazu zakačio suparnika Karela Guzmana. Kubanac je na to pao, ali je zatim napao Markovića. Ubrzo je isključen, ali zatim je uradio nešto nevjerojatno.

Guzman je naime izašao iz dvorane, ali samo kako bi na obližnjem gradilištu uzeo metalnu šipku te se s njom vratio u dvoranu kako bi pretukao Markovića. Pri tome je pokazao veliku odlučnost, jer kamere svjedoče kako se bijesno vratio u dvoranu i vitlao šipkom. Srećom, tragediju koja je ozbiljno prijetila velikom požrtvovnošću spriječio je hrvatski košarkaš Andrija Stipanović. On je i sam riskirajući ozljede, jer bijesni Guzman je bio neukrotiv, jedva nekako smirio podivljalog suigrača nakon što se vratio u dvoranu.

To je u priopćenju potvrdila i policija: "Nakon izlaska s terena igrač Cluja se nasilnički ponašao. Izašao je iz dvorane, otišao do obližnjeg gradilišta gdje je uzeo rebrastu željeznu šipku i vratio se u dvoranu. U jednom trenutku ga je zaustavio suigrač, a pripadnici osiguranja su mu oduzeli opasni predmet."

Guzman se također oglasio: "Žalim zbog svojih postupaka i želim se ispričati klubu, suigračima i svima koji su bili u dvorani. Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo. I razumijem da ne odražava vrijednosti naše momčadi i sporta.

Želim objasniti da sam bio izazvan. I to na zagrijavanju, kada su me provocirali suparnički igrač i član njihovog stožera. Shvaćam da kao sportaš imam određenu odgovornost i u ovoj situaciji sam pokazao najgore od sebe."

Učitaj još novosti