22. 03. 2023 - 07:40
Srbija dovodi još jedno pojačanje: Roditelji mu porijeklom iz...
907
Shares
Srbija dovodi još jedno pojačanje: Roditelji mu porijeklom iz BiH, ima ugovor s jakim klubom

Srbija dovodi još jedno pojačanje: Roditelji mu porijeklom iz BiH, ima ugovor s jakim klubom

22. 03. 2023 - 07:40
0
Shares

Selektor nogometne reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi najavio je da bi popularni Orlovi uskoro mogli dobiti još jedno vrijedno pojačanje, a iako nije htio otkrivati ime, tamošnji mediji saznaju da je riječ o Adrianu Malešu (21) koji nastupa za švicarski Basel iako je ugovorom vezan za milanski Inter.

Maleš je rođen u Luzernu, ali njegovi roditelji su porijeklom iz BiH. Do sada je nastupao za omladinske kategorije reprezentacije Švicarske, ali po svemu sudeći u budućnosti će nastupati za Srbiju.

Maleš je zvanično nogometaš Intera sa kojim ima ugovor do juna 2025. godine, a trenutno je na pozajmici u Baselu, gdje pruža odlične igre u domaćem prvenstvu i Konferencijskoj ligi. Igra na navalnim pozicijama, visok je 189 centimetara, a vrijednost prema portalu Transfermarkt mu je 3.300.000 eura.

Kako podsjeća Kurir, Srbija bi tako nastavila sa dovođenjem odličnih pojačanja u reprezentativni dres, jer tokom dvogodišnjeg mandata Dragana Stojkovića Piksija, pod njihovu zastavu su došli Lazar Samardžić, Vladan Kovačević, Srđan Babić, Stefan Mitrović i Mile Svilar, svi rođeni van granica Srbije.

Maleš bi dres Srbije trebao obući već u junu, kada je na programu drugi "prozor" kvalifikacija za EP.

 

Učitaj još novosti