21. 03. 2023 - 23:07
Španski mediji tvrde: Messi donio odluku - vraća se tamo gdje...
907
Shares
Španski mediji tvrde: Messi donio odluku - vraća se tamo gdje mu je bilo najbolje!

Španski mediji tvrde: Messi donio odluku - vraća se tamo gdje mu je bilo najbolje!

21. 03. 2023 - 23:07
0
Shares

Lionel Messi trenutno se nalazi na okupljanju reprezentacije Argentine, a dok je u Južnoj Americi, mediji u Španiji objavili su senzacionalne vijesti.

U ljeto 2021. godine Lionel Messi je kao slobodan igrač napustio Barcelonu i potpisao za PSG, a predstojećeg ljeta mogla bi se dogoditi obrnuta situacija.

Argentinčev ugovor s Parižanima ističe na kraju sezone. Pregovori već dugo traju i čini se da i sam Messi odugovlači s odlukom i potpisom, što ide na ruku klubovima koji ga žele.

Tu se najviše izdvajaju Al Hilal i Inter Miami, no Messijeva je želja da ostane u Evropi, a, ako je vjerovati španskim medijima, i da se vrati u Barcelonu.

Prema riječima novinara Gerarda Romera, Messijev prvobitni plan je bio da ostane u PSG-u, ali se u posljednje vrijeme fudbaler predomislio.

Promjena bi morala biti povezana kako s činjenicom da je PSG eliminisan iz osmine finala Lige prvaka, tako i sa gestom koji su učinili prošle sedmice navijači tima, koji su izviždali Argentinca na Parku prinčeva uoči meča s Rennesom.

Osim toga, Messi smatra da bi povratak u Barcelonu bio koristan i njegovoj porodici, koja se ni nakon skoro dvije godine nije prilagodila životu u francuskoj prijestolnici.

Čak i ako je želja fudbalera jasna, jednako je jasno da je nemoguće da Barcelona, barem u ovom trenutku, ponudi Messiju ugovor.

Katalonci su još uvijek preko granice plata u La Ligi, zbog čega je Gavijev novi ugovor nedavno poništen, pa šta onda očekivati kada je Messi u pitanju?

Kako Barcelona trenutno ne može da registruje nove igrače, klub bi morao da se odrekne više igrača kako kasnije ne bi imao problema sa eventualnom registracijom Messija.

Ostaje da se vidi da li će Barcelona pronaći neko rješenje. Jedno je jasno - Messijev dom je u Barceloni i sigurno bi milioni ljudi bili sretni njegovim povratkom. 

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti