21. 03. 2023 - 12:52
UO KS BiH: Klubovima pet dana roka za izjašnjenje!
907
Shares
UO KS BiH: Klubovima pet dana roka za izjašnjenje!

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

UO KS BiH: Klubovima pet dana roka za izjašnjenje!

21. 03. 2023 - 12:52
0
Shares

Upravni odbor košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine dao je rok klubovima da se izjasne o dopisu i zahtjevu viceprvaka Bosne i Hercegovine ekipe Širokog:

Viceprvak Bosne i Hercegovine ekipa Širokog uputila je dopis UO KS BiH, nakon sastanka Upravni odbor je donio je zaključak da se klubovi u roku od pet dana izjasne o dopisu Širokog, u kojem se zahtijeva:

Poštovani,
prema Zapisniku sa sjednice Upravnog odbora KS BiH održane 19.10.2021. godine u Zenici kojeg su potpisali svi članovi Upravnog odbora KS BiH koji nam je blagovremeno dostavljen na adresu kluba definirana su pravila za odvijanje domaćeg prvenstva u BiH.

Ta usvojena pravila smo primili na znanje, razumijeli ih kao akt kojeg se svi trebamo držati i u skladu s njima kao klub smo se ponašali.

U tom Zapisniku jasno je navedeno da pravila vrijede do kraja sezone 2024/25. i kad je u pitanju prvi dio sezone i kad je u pitanju drugi dio sezone u kojemu se najbolji klubovi bore za naslov prvaka i mjesta koja vode u natjecanja pod ingerencijom FIBA-e i regionalna
natjecanja. Sve je time definirano i sve se provodilo prošlih sezona kako je zaključeno.

Uz ostalo, definirano je, ukoliko jedna ekipa zbog nastupa u FIBA natjecanju i Regionalnoj ligi ne igra prvi dio prvenstva BiH, a to je slučaj s Igokeom, drugi dio prvenstva igra kao Liga šest najboljih klubova, te da se pobjednik prvog dijela prvenstva nagradi oslobađanjem plaćanja kotizacije za iduću sezonu i automatski stječe pravo igranja u
Drugoj ABA ligi kao jedan od dva predstavnika BiH.

I jasno je naglašeno da to vrijedi do kraja sezone 2024/25. Nakon svega komesar natjecanja g. Dragan Kralj dostavlja nam Propozicije za sezonu 2022/23. koje nitko nije
propisao, ne zna se kada su donesene i tko ih je donio te o njima klubovi nisu obaviješteni. U njima se svi zaključci koji su na snazi do kraja sezone 2024/25. brišu.

Na neformalnom sastanku klubova iz BiH lige koji je održan u petak 10.03.2023. u Širokom Brijegu, na naš upit jeli znaju svi ostali klubovi da je se ta Odluka promijenila, svi klubovi iz BiH lige su potvrdili da uopće ne znaju kad je se Odluka promijenila, stoga tražimo da se žurno naknadno mijenjana pravila u Propozicijama isprave, da se Propozicije usklade sa zaključcima iz spomenutog Zapisnika, te da se o tome klubovi obavijeste. Napominjem da smo dobili podršku od svih klubova da se ovo žurno promijeni. Hvala, napisano je u dopisu kojeg je potipsao predsjednik kluba Igor Jelčić.

Učitaj još novosti