21. 03. 2023 - 11:27
Arapović: Cibona je za 800.000 eura prodala Zvezdi mjesto u...
907
Shares
Arapović: Cibona je za 800.000 eura prodala Zvezdi mjesto u Euroligi

Arapović: Cibona je za 800.000 eura prodala Zvezdi mjesto u Euroligi

21. 03. 2023 - 11:27
0
Shares

Franjo Arapović legenda hrvatske košarke govorio je o problemima u ovom sportu. Dotakao se i 2014. godine kada je Cibona bila šampion ABA lige.

Arapović je ProSport  podcastu, govorio o nagomilanim problemima u hrvatskoj košarci. Smatra da je odlazak Cedevite iz Hrvatske odgovarao nekim ljudima.

“Morat ćemo jednog dana to otvoreno reći, Cedevita je smetala sitnim kriminalcima, lopovima iz Cibone, Zadra i Splita. I svi oni su bili sretni kada je Cedevita otišla. Jer ne možeš ti raditi ako je plata u klubu inače 5. u mjesecu, a gospodin Tedeschi nazove 4. i izvinjava se jer će plata biti 6” – rekao je Arapović i pomenuo 2014. godinu.

Tada je Cibona u Beogradu osvojila ABA ligu pobjedivši u finalu Cedevitu. Automatski su imali prolaz u Evroligu, ali je umjesto njih otišla Crvena zvezda, koju su izbacili u polufinalu.

“Oni prodaju Euroligu Zvezdi, a mi znamo da je prodana. Sad taj čovjek koji je najviše uzeo pravi apartmane na Krku, pet apartmana. Mislim sve se zna. Otvorimo to. Ja gledam televiziju gdje predsjednik Zvezde Nebojša Čović, koga pita novinarka kako je dobila informaciju da su prije dva dana u Ljubljani od Cibone kupili Euroligu za 800.000 evra, a on kaže to je puno manje od milion i dvesta koliko je tražio ULEB. I šta sad?

Nikoga nije briga za Cedevitu što je otišla. Oni srećni, ali zašto niko nije pitao. Ne znam da li se sjećate gradska skupština izglasa ekstra proračun za nastup Cibone u Evroligi. Biće para da se igra Evroliga. Sedam dana kasnije igra Zvezda umjesto Cibone. Vratite mi vi, ko je bio trener Cibone, koliko je bio trener i koliko mu je sin bio trener nakon toga. Samo nek ljudi malo otvore ko je bio trener u Ciboni i kasnije sin. Taj je bio domaćin večere u Ljubljani” – rekao je Arapović.

basketballsphere.com

Učitaj još novosti