20. 03. 2023 - 09:30
Nezapamćen bezobrazluk: Plaća ga drugi klub, a on sinoć slavio...
907
Shares
Nezapamćen bezobrazluk: Plaća ga drugi klub, a on sinoć slavio pobjedu u svlačionici Barcelone

Nezapamćen bezobrazluk: Plaća ga drugi klub, a on sinoć slavio pobjedu u svlačionici Barcelone

20. 03. 2023 - 09:30
0
Shares

Barcelona je sinoć na svom terenu uspjela da nakon preokreta pobijedi Real Madrid sa 2:1 i dođe na korak od osvajanja titule prvaka Španije. Nakon meča Katalonci su napravili pravu feštu u svlačionici, a mnogi su bili u čudu kada su vidjeli ko je bio tu s igračima Barcelone.

Katalonci su pred prepunim stadionom Camp Nou nakon preokreta sa 2:1 pobijedili svog najvećeg rivala i došli na korak od titule jer od Kraljeva sada imaju čak 12 bodova prednosti u La Ligi.

Real Madrid je odlično otvorio utakmicu i poveo već u devetoj minuti kada je autogol postigao Ronald Araujo, no Barca je do kraja meča uspjela da preokrene.

Domaći su se u meč vratili u 45. minuti kada je na 1:1 poravnao Sergi Roberto, a junak katalonskog kluba bio je rezervista Franck Kessie koji je u drugoj minuti sudijske nadoknade zabio gol za 2:1 i veliku pobjedu Barcelone.

Barcelona se ovom pobjedom dodatno približila osvajanju titule prvaka Španije jer mnogi smatraju da će teško do kraja sezone uspjeti prokockati prednost od čak 12 bodova.

Dosta zanimljivo bilo je i nakon utakmice, a španski mediji pišu da su igrači Barcelone napravili pravu feštu u svlačionici i da su se potrudili da ih i fudbaleri Real Madrida čuju dok slave pobjedu u El Clasicu.

Međutim, ono što je mnoge iznenadilo jeste "uljez" koji se našao u svlačionici Barcelone i mnogi su se zapitali otkud on tu.

Naime, u svlačionici Barcelone nakon utakmice bio je i Pierre-Emerick Aubameyang koji je proslavio pobjedu u El Clasicu. Takav potez sigurno se neće svidjeti čelnicima i navijačima Chelseaja čiji je on još uvijek član.

screenshot-12
Aubameyang je upravo iz Barce otišao u Chelsea i napravio grešku karijere i već se u januaru pokušao vratiti na Camp Nou, ali mu to nije uspjelo. U londonskom klubu je otpisan i samo čeka kraj sezone kako bi napustio Stamford Bridge.

Međutim, i pored svega toga neprimjereno je da on kao igrač Chelseaja bude u svlačionici nekog drugog kluba i slavi pobjedu s njima, te neće biti iznenađenje ako ga Plavci kazne zbog toga.

Aubameyang je u Barci igrao svega šest mjeseci i briljirao je u drugom dijelu prošle sezone, ali je sve iznenadio odlaskom u Chelsea. Nije htio biti rezerva Robertu Lewandowskom zbog čega se sada itekako kaje jer je odlaskom u Chelsea napravio grešku karijere.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti