20. 03. 2023 - 08:35
Srušio Kraljeve u El Clasicu, pa se svi iznenadili kada su...
907
Shares
Srušio Kraljeve u El Clasicu, pa se svi iznenadili kada su vidjeli koga je zagrlio na tribini

Srušio Kraljeve u El Clasicu, pa se svi iznenadili kada su vidjeli koga je zagrlio na tribini

20. 03. 2023 - 08:35
0
Shares

Barcelona je sinoć u fantastičnom El Clasicu na svom terenu pobijedila Real Madrid sa 2:1, a junak utakmice bio je Franck Kessie koji je u posljednjim minutama utakmice zabio gol za pobjedu Katalonaca. Kessie je bio u centru pažnje i tokom slavlja jer su se mnogi iznenadili kada su vidjeli ko je bio na stadionu Camp Nou sinoć.

Kessie je i prije nekoliko sedmica postigao pogodak u pobjedi Barcelone u gostima protiv Real Madrida sa 1:0 u prvom meču polufinala Kupa kralja, te se očekivalo da sinoć igra od prve minute, ali je ipak ostao na klupi.

Xavi je nakon meča priznao da je imao dilemu da li da u početnom sastavu budu Sergi Roberto ili Kessie, a na kraju se ispostavilo da je napravio pravi potez jer su obojica postigli golove.

Kessie je na teren ušao u 77. minuti upravo umjesto Roberta, te je u drugoj minuti sudijske nadoknade nakon fantastične akcije i asistencije Baldea uspio da pogodi za 2:1 i erupciju oduševljenja navijača Barcelone.

Za reprezentativca Obale Slonovače ovo je bio prvi gol u La Ligi, ali možda i najvažniji jer je ovom pobjedom Barcelona pobjegla Real Madridu na čak 12 bodova prednosti i došla na korak od osvajanje titule prvaka Španije.

Kessie je ove sezone bio dosta osporavan, ali je u prethodnim sedmicama pokazao da ga Barcelona ljetos nije dovela bez razloga.

I tokom slavlja gola za 2:1 Kessie je bio u centru pažnje, a posebno kada je otišao do tribine kako bi pozdravio svoje prijatelje koji su pratili sinoćnji meč i nisu mogao kriti sreću kada je njihov drug pogodio za pobjedu u jednom od najvećih derbija na svijetu.

Također, kamere su snimile kako je zagrlio još nekoga nakon toga, a ubrzo nakon toga potvrđeno je da je tu bio i nekadašnji selektor Obale Slonovače, Ibrahim Kamara, koji je također došao u Barcelonu da Kessieju pruži podršku.

screenshot-8
Kamara je prvi pozvao Kessieja u reprezentaciju te zemlje i jasno je da su oni ostali u odličnim odnosima iako je ovaj stručnjak napustio poziciju selektora 2020. godine.

Kessie je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Katalonaca odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima i većinom je ulazio s klupe. Uspio je da postigne tri gola i upiše tri asistencije, ali pogodak iz sinoćnjeg El Clasica će sigurno dugo pamtiti

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti