19. 03. 2023 - 16:24
Kralj ironije: Opet sam izvadio Haalanda da ne bi srušio...
907
Shares
Kralj ironije: Opet sam izvadio Haalanda da ne bi srušio Messijev rekord

Kralj ironije: Opet sam izvadio Haalanda da ne bi srušio Messijev rekord

19. 03. 2023 - 16:24
0
Shares

Manchester City  je u subotu u četvrtfinalu FA kupa deklasirao drugoligaša Burnley s čak 6:0. Još jednom je briljirao Erling Haaland, koji je do 59. minute zabio prva tri gola Cityja, da bi ga četiri minute nakon toga Pep Guardiola izveo iz igre. Isto je napravio i utorak u Ligi prvaka, kada ga je nakon pet postignutih pogodaka izvadio u 63. minuti.

"Haaland je zabio osam golova u četiri dana, to je nevjerovatno. Ja sam u Barceloni igrao 11 godina i zabio sam 11 golova, on je to skoro napravio u četiri dana", rekao je Guardiola nakon utakmice pa ironično ispalio: "Izveo sam ga iz igre nakon zabijena tri gola da ne bi srušio rekord Messija u FA kupu."

Guardiola se zadnjom rečenicom referira na spomenutu situaciju s utakmice protiv Leipziga. Haaland je bio na dobrom putu da postane prvi igrač koji je zabio šest golova na jednoj utakmici Lige prvaka, ali je prije nego što ga je Guardiola izveo uspio tek izjednačiti rekord Lionela Messija i Luiza Adriana, koji su također zabili pet.

"Da je sad oborio rekord, dok ima 22 godine, bilo bi mu dosadno do kraja života. Sad ima neki cilj za budućnost. Zato sam ga zamijenio. Nisam znao da Messi drži rekord, saznao sam to nakon utakmice", rekao je Guardiola nakon utakmice s Leipzigom.

Dio ljudi smatra kako je Guardiola tada izveo Haalanda baš zato da ne obori rekord Messija, njegovog miljenika iz Barcelone. Cityjev strateg zbog toga se nakon ogleda s Burnleyjem odlučio narugati kritičarima jer Messi, dakako, nikad nije ni zaigrao u FA kupu.


Index.hr

Učitaj još novosti