19. 03. 2023 - 16:22
Xavi nije mogao biti smiren pred El Clasico: Šta je problem...
907
Shares
Xavi nije mogao biti smiren pred El Clasico: Šta je problem ako se to desi?

Xavi nije mogao biti smiren pred El Clasico: Šta je problem ako se to desi?

19. 03. 2023 - 16:22
0
Shares

Novi El Clasico je pred nama. Barcelona će večeras ugostiti Real Madrid i pokušati upisati nova tri boda, itekako važna u borbi za prvaka.

Biće to poseban meč, u svakom pogledu, a trener Barcelone Xavi Hernandez svjestan je da njegova momčad i ne igra baš lepršavo.

Pobjede se ipak nižu, a to je najbitnije.

Najavio je večerašnji, a dobio i pitanje zašto Barcelona često dobija 'samo' 1:0.

“Real će probati da dominira, tako se ponašao i u ranijoj utakmici. Nismo se spremali za taj meč Kupa, jednostavno se to desilo. Inače smo ekipa koja voli posjed i da kroz loptu u našim nogama stvaramo šanse. Više mi se sviđa da pobjeđujemo 5:4 ili 4:0, ali šta je problem ako slavimo i 1:0? Znate da smo tako osvojili prvu titulu prvaka Evvrope, golom Koumana protiv Sampdorije“, rekao je Xavi.

Barcelona ima devet bodova pred ovaj meč nad Realom i sve u svojim rukama. Ipak, jasno je da bi pobjeda Reala preokrenula stvari, a mnogo se priča i o suđenju.

Naime, sigurno ste upoznati sa "slučajem Negreira", velikim skandalom koji je obilježio španski nogomet u posljednje vrijeme. Radi se o optužbama na račun Barcelone kako je kupovala sudije, zbog čega bi mogla biti žestoko kažnjena.

Upravo je Real Madrid taj koji pokušava pomoći vodstvu La Lige i tužilaštvu da razriješi cijelu situaciju i na kraju adekvatno, ako je to potrebno, kazni Barcelonu. A kazna može biti i ispadanje u drugu ligu, oduzimanje bodova, novčana kazna...

Zbog svega toga, kako doznaje El Mundo, predsjednik Reala Florentino Perez neće doći na Camp Nou ove nedjelje. U okruženju kluba očekuju vrlo neprijateljski prijem madridske ekspedicije i smatraju da se radi o riziku koji se ne isplati preuzimati.

Predsjednik, koji nije propustio ni debi Luisa Figa nakon potpisa za bijele niti prvu utakmicu nakon pandemije, sjedenje u loži s maskom, sada će ostati u glavnom gradu Španije. Nikada ranije nije propustio otići na stadion Barcelone da prati Real, ali ovaj put će to učiniti.

Ova povijesna odluka iz Madrida nastoji ne povećati napetost sukoba obilježenog 'slučajem Negreira', velikim skandalom koji se u Barceloni vidi kao "kampanja protiv Barcelone"

Prošlog petka, 10 dana nakon utakmice Real - Barca u Kupu, u kojoj su se karte s Laportinim likom bacale po Bernabeu, Barcelonino tužiteljstvo službeno je osudilo katalonski tim "zbog kontinuiranog zločina korupcije u poslovanju, u modalitetu sportske prijevare, drugi nepoštene administracije i drugi lažnih komercijalnih dokumenata".

Osim toga, optužio je i bivšeg potpredsjednika Tehničkog odbora sudaca (CTA) Josea Mariju Enriqueza Negreiru, bivše predsjednike Barce Sandra Rosella i Josepa Mariju Bartomeua, njihove direktore Oscara Graua i Alberta Solera.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti