19. 03. 2023 - 16:09
Sjajna koreografija Manijaka na utakmici Željezničara:...
907
Shares
Sjajna koreografija Manijaka na utakmici Željezničara: Naslikana simbolika je ovo

Sjajna koreografija Manijaka na utakmici Željezničara: Naslikana simbolika je ovo

19. 03. 2023 - 16:09
0
Shares

Navijači Željezničara na južnoj tribini priredili su koreografiju na početku utakmice 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Sloge Meridian.

Lijepo vrijeme i dobri rezultati Željezničara u proljetnom dijelu takmičenja izmamili su veliki broj navijača na tribine Grbavice, a popularni Manijaci na južnoj tribini priredili su lijepu koreografiju.

Koreografija Manijaka posvećena je današnjoj 27. godišnjici reintegracije Grbavice. Prije tačno 27 godina u gradske okvire vraćeno je naselje za koje su FK Željezničar i svi navijači kluba posebno vezani.

Posebna koreografija Manijaka sačinjena je od parole i šetalice na kojoj je mapa naselja Grbavica.

"Grbavica se vratila Sarajevu", stoji u paroli, dok je na šetalici mapa Grbavice i oni dijelovi naselja koji su najviše stradali tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

screenshot-5

Simbolično, koreografija je podignuta i istaknuta neposredno prije početka utakmice, a u tim trenucima tradicionalno se izvodila svojevrsna himna navijača FK Željezničar, Grbavica.

Utakmica između Željezničara i Sloge počela je u 15 sati i vrlo je važna za oba tima kako bi nastavili pohod na ispunjenje cilja, na dva različita kraja tabele.

Učitaj još novosti