18. 03. 2023 - 23:14
Za Barcelonu iz Madrida stigle vrlo zabrinjavajuće vijesti
907
Shares
Za Barcelonu iz Madrida stigle vrlo zabrinjavajuće vijesti

Za Barcelonu iz Madrida stigle vrlo zabrinjavajuće vijesti

18. 03. 2023 - 23:14
0
Shares

Real Madrid je u subotu poslijepodne objavio službeni popis igrača pozvanih za sljedeći El Clasico, koji se u nedjelju od 21 sat igra na stadionu Barcelone, Nou Campu.

Barcelona ima devet bodova prednosti i ovo je vjerovatno posljednja šansa za njenog ljutog rivala da se uključi u trku za titulu. Real Madrid nema izbora, mora da ide na pobjedu, a sada su stigle informacije koje ulijevaju dodatan optimizam navijačima Madriđana.

U sastavu za utakmicu nalazi se Karim Benzema, koji prije vikenda nije mogao trenirati s ostalim kolegama. Francuz je bio strijelac u pobjedi Reala nad Liverpoolom prije nekoliko dana, ali se i povrijedio.

Bilo je to frustrirajuće za Carla Ancelottija i sve u Madridu, no oporavio se i čini se da je spreman za nedjeljni derbi.

Posljednju nedoumicu otklonio je sam Carlo Ancelotti, uvrstivši francuskog golgetera u sastav za utakmicu.

Naravno, nije isključeno da će Karim Benzema započeti susret na klupi, a tek kasnije dobiti šansu, mada ako je potpuno zdrav i spreman, Ancelotti neće ništa prepustiti slučaju i daće mu da igra od početka meča.

Neće biti Davida Alabe koji se još uvijek muči s povredom mišića i nije imalo smisla voditi ga u Kataloniju čak ni kao zamjenu. Na njegovoj poziciji vjerovatno će igrati Nacho Fernandez koji je igrao od početka do kraja u posljednjim utakmicama protiv Liverpoola i Espanyola.

Barcelona također nije kompletna, a najveći hendikep je izostanak talentovanog veznjaka Pedrija, koji je pokušao na sve načine da pred ovaj derbi stisne zube i zaigra, ali je postalo jasno da to nije moguće zbog povrede koju ima.

Vjeruje sda bi Xavi mogao promijeniti i sustav igre zbog izostanka Pedrija, a njega će najvjerovatnije zamijeniti Franck Kessie.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti