18. 03. 2023 - 16:40
Hrvatski nogometaš plakao na sudu: "Svaki dan želim da ova...
907
Shares
Hrvatski nogometaš plakao na sudu:

Hrvatski nogometaš plakao na sudu: "Svaki dan želim da ova noćna mora završi"

18. 03. 2023 - 16:40
0
Shares

Hrvatski internacionalac Mario Vušković nastavlja svoju borbu kako bi dokazao da nije kriv nakon što je prethodno pao na doping testu.

Vušković je krajem prošle godine suspendovan, a sredinom januara ove godine rezultati B uzorka potvrdili su rezultate A uzorka tesitranja na eritopoetin.

Vušković je, sve kako bi dokazao da je nevin, otišao na poligrafsko ispitivanje u Englesku i to je bio jedan u nizu poteza kako bi dokazao neivnost. Ukoliko Vušković ne uspije dokazati da je nevin čeka ga četverogodišnja suspenzija iz nogometa, pa možda i zatvorska kazna.

"Svaki dan želim da ova noćna mora završi", rekao je u petak odbrambeni igrač HSV-a Mario Vušković ispred sportskog terena DFB-a u Frankfurtu na Majni.

Ni treći dan rasprave ne donosi presudu. Još je nejasno je li nogometaš HSV-a dopinški grešnik. 21-godišnjak mora čekati najviše dvije sedmice. Slučaj će još dugo zaokupljati dopinške stručnjake i analitičare.

On je u suzama poručio ponovo da je nevin u svom završnom govoru dalekosežne dopinške procedure. Nada se oslobađajućoj presudi, ali se i dalje suočava sa mogućom četverogodišnjom suspenzijom.

Neposredno prije kraja četverosatnog ročišta u dvorani "Zlatnog gola" prevoditeljica je prevela Vuškovićeve riječi: "U sportu nisam varao niti ću ikad. Svaki dan želim da ova noćna mora završi. Iznad svega, bojim se da bi to sutra moglo pogoditi nekog drugog sportistu".

Njegov klub HSV nastavlja pretpostaviti dobru završnicu za Vuškovića.

"S naše strane još uvijek može biti samo jedna oslobađajuća presuda jer nisu dostavljeni potrebni dokazi o dopinškom prekršaju Marija Vuškovića", stoji u njihovom saopštenju.

Međutim, klub razumije "da sportski sud DFB-a uzima vremena u ovom složenom procesu kako bi još jednom sveobuhvatno procijenio cjelokupni dokazni materijal i dopustio da dojmovi današnjeg usmenog ročišta utječu na vas".

Ako bude osuđen, Vušković se može naći pred Saveznim sudom DFB-a. U slučaju oslobađajuće presude Nacionalna antidopinška agencija Nada i Svjetska antidopinška agencija Wada mogle bi se žaliti Sudu za sportsku arbitražu (Cas).

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti