17. 03. 2023 - 08:23
Navijač (32) koji je udario Grealisha nikada nije požalio zbog...
907
Shares
Navijač (32) koji je udario Grealisha nikada nije požalio zbog toga, a danas ga porodica oplakuje

Navijač (32) koji je udario Grealisha nikada nije požalio zbog toga, a danas ga porodica oplakuje

17. 03. 2023 - 08:23
0
Shares

 Nogometni navijač koji je bio zatvoren jer je utrčao na teren i udario Jacka Grealisha pronađen je mrtav. Imao je samo 32 godine.

Paul Mitchell, spomenuti navijač, otkriven je na adresi u Birminghamu ranije ove sedmice, a porodica, koja ne prestaje plakati i žaliti za njim, opisala ga je kao "najljubaznijeg srca".

Prijatelji koji odaju počast na društvenim mrežama nazvali su tatu troje djece "sjajnim dečkom". Mama Debbie Drew rekla je da je slomljena i dodala: "Naša porodica ga je jako voljela."

“Uvijek je imao osmijeh na licu bez obzira na sve. Imao je najljubaznije srce. Nažalost, nedostajat će mnogima. Bio je vrlo popularan čovjek. Bez njega ovdje više neće biti isto", riječi su njegove rođakinje Luc Mitchell.

Navijač Birmingham Cityja priveden je nakon što je utrčao na teren na stadionu St Andrew's tokom gradskog derbija protiv Aston Ville u martu 2019. godine.

Nasrnuo je na tadašnjeg kapitena Ville Jacka Grealisha i udario ga prije nego što su ga redari izbacili s terena. Dobio je 14 sedmica zatvorske kazne, ali je pušten nakon samo četiri.

Spomenuta utakmica Championshipa nije stigla ni do 10 minuta kada je napadnuta engleska zvijezda koja danas nastupa u dresu Manchester Cityja.

Govoreći o napadu nakon utakmice, Grealish je rekao: “Tada jednostavno nisam bio svjestan. Mislim da smo imali korner ili ubacivanje i ja sam ulazio u poziciju i samo sam osjetio udarac sa strane u lice. U nogometu postoji rivalstvo, ali mislim da za to zapravo nema mjesta".

Na pitanje žali li zbog svojih postupaka, navijač Birminghama je rekao: “Nisam spreman o tome razgovarati. Ne ispričavam se nizašto, ali bilo mi je lijepo u zatvoru tih mjesec dana".

Rivalstvo između navijača Birminghama i Aston Ville jedno je od najvećih u Engleskoj. Radi se o gradskim rivalima, ali su već neko vrijeme "razdvojeni". Villa je premierligaš, a Birmingham sezonama igra u Championshipu.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti