17. 03. 2023 - 07:51
Ruska teniserka dobila je službeno upozorenje: Razlog je njena...
907
Shares
Ruska teniserka dobila je službeno upozorenje: Razlog je njena objava na Instagramu

Ruska teniserka dobila je službeno upozorenje: Razlog je njena objava na Instagramu

17. 03. 2023 - 07:51
0
Shares

Ruska teniserka Anastasija Potapova došla je na meč Indian Wellsa u dresu nogometnog kluba Spartaka iz Moskve i tako izazvala pravu pometnju.

Potapova (21) pojavila se uoči meča protiv Amerikanke Jessice Pegule u dresu moskovskog Spartaka. To je izazvalo prilično veliki skandal i reakciju krovne kuće ženskog tenisa (WTA), kao i brojnih teniserki.

Ruskinja je nakon meča saopćila kako je samo veliki navijač Spartaka od svoje 13. godine te da u tome nije vidjela nikakvu provokaciju. Međutim, dobila je upozorenje.

"Što se tiče dresa ruske ekipe, WTA je službeno upozorila igračicu da to nije prihvatljivo niti da je prikladna radnja. Ne očekujemo da će se ovo ponoviti u budućnosti", saopćeno je iz WTA.

Najbolja teniserka svijeta Iga Swiatek burno je reagovala zbog dresa njene rivalke i o tome je razgovarala s krovnom organizacijom.

Swiatek je poručila da je "iznenađena" te da je "razgovarala s WTA-om oko ovog problema". Dodala je i da je mnogo napetosti u svijetu tenisa zbog odnosa ruskih i bjeloruskih igrača i igračica s ostalima.

Inače, ruskim i bjeloruskim igračima dopušteno je igrati na profesionalnom touru, ali bez zastave svoje zemlje. Mlada Potapova očito je pronašla način da skrene pažnju na "svoje", ali više to neće smjeti jer je dobila službeno upozorenje.


Klix.ba

Učitaj još novosti