17. 03. 2023 - 07:46
Bivši igrač Uniteda tužio doktora i traži milione: Nakon ovoga...
907
Shares
Bivši igrač Uniteda tužio doktora i traži milione: Nakon ovoga više nije zaigrao u eliti

Bivši igrač Uniteda tužio doktora i traži milione: Nakon ovoga više nije zaigrao u eliti

17. 03. 2023 - 07:46
0
Shares

Nekada talentovani engleski nogometaš i izdanak škole Manchester Uniteda Sylvan Ebanks-Blake tužio je doktora za kojeg tvrdi da mu je uništio karijeru.

Ebanks-Blake prošao je omladinske škole Cambridgea i Manchester Uniteda, a onda je na Old Traffordu odigrao dvije seniorske utakmice.

Najbolje se pokazao u Wolverhamptonu, u čijim je redovima postigao 61 gol i postao je mladi reprezentativac Engleske. Međutim, muke su krenule 2013. godine.

U duelu protiv Birminghama u aprilu 2013. godine slomio je tibiju nakon čega je operisan. Nikada više nije zaigrao u elitnom rangu engleskog nogometa.

Nakon operacije, kako tvrdi, dobio je artritis te nije bio upućen da se radi o takvom problemu. Na koncu, odlučio je tužiti ortopedskog hirurga Jamesa Caldera te traži milionsku odštetu.

U dokumentima podnesenim Visokom sudu Ebanks-Blake tvrdi da mu je doktor okončao karijeru te da je zbog toga patio od depresije.

"Uopće nije mogao igrati nogomet bez pribjegavanja injekcijama steroida. Kada je igrao, bol i slabije kretanje ometali su njegovu sposobnost da igra na prijašnjem standardu. To je dovelo do transfera iz Premier lige u niže divizije engleskog nogometa. Vjerovatno bi bez ikakve intervencije okrivljenog doktora lijevi skočni zglob vremenom postao simptomatičan. Međutim, simptomi bi bili odgođeni i javljali bi se sporo te ne bi spriječili nogometaša da nastavi igrati u Premier ligi do sredine 30-ih godina života", naveo je advokat Simeon Maskrey.

Ebanks-Blake je karijeru završio 2019. godine u niželigašu Walsall Woodu. Zadnje godine karijere, sve nakon operacije 2013. godine, igrao je po nižim rangovima engleskog nogometa.

Učitaj još novosti