14. 03. 2023 - 19:01
Nogometaš italijanskog kluba pobijedio depresiju zahvaljujući...
907
Shares
Nogometaš italijanskog kluba pobijedio depresiju zahvaljujući Lukakuu

Nogometaš italijanskog kluba pobijedio depresiju zahvaljujući Lukakuu

14. 03. 2023 - 19:01
0
Shares

Romelu Lukaku je čovjek velikog srca. Raphael Odogwu je napadač italijanskog drugoligaša Südtirola koji se 2021. borio s depresijom izazvane dugom povredom, a koju je uspio prevazići zahvaljujući gestu Belgijanca.

Naime, tokom kriznog perioda, njegova supruga je odlučila da preuzme stvari u svoje ruke. Kako bi razveselila svog supruga, pokušala je da kontaktira Romelua na Instagramu, ali njene poruke su ostale bez odgovora.

Ipak, nije odustala i preko Raphaelovog agenta, koji je imao kontakte sa pomoćnikom Antonija Contea, trenera Intera te godine, konačno je došla do Belgijanca.

Ovog puta poruka je stigla do Romelua koji mu je poslao svoj par kopački iz tog vremena i pružio podršku, što mu je pomoglo da pobijedi depresiju. Od tada se italijanski napadač oporavio od povrede, a gest Belgijanaca dao mu je dodatnu snagu.

Njegov klub se plasirao u italijansku drugu ligu, a u prvoj sezoni na tom nivou, Raphael Odogwu je najbolji strijelac tima sa 8 golova.

Nakon što je čuo za ovu priču, koje se jedva sjećao, Romelu je odlučio da ponovo obraduje Odogwu sredinom prošle sedmice poslavši mu ni manje ni više nego sedam novih pari kopački.

"Možda ću se jednog dana naći na istom terenu kao i Romelu i možda ćemo razmeniti dresove", kazao je napadač koji kao i Lukaku na dresu nosi broj 90 na leđima.

FC Südtirol je trenutno četvrti u Seriji B, dva boda od promocije u najviši rang.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti