13. 03. 2023 - 08:52
Tihi momak je sanjao o sportskoj karijeri - Nije je uspio...
907
Shares
Tihi momak je sanjao o sportskoj karijeri - Nije je uspio ostvariti, a zatim je uplatio loto tiket

Tihi momak je sanjao o sportskoj karijeri - Nije je uspio ostvariti, a zatim je uplatio loto tiket

13. 03. 2023 - 08:52
0
Shares

Edwin Castro nekada je važio za uspješnog sportistu u Crescenta srednjoj školi u Los Angelesu. Igrao je fudbal i bejzbol, očekivalo se da napravi dobru karijeru, no nažalost u tome nije uspio, te je postao samo 'običan' čovjek sve dok mu se život nije promijenio dobitkom na lotu od dvije milijarde dolara.

Edwin Castro nekada je važio za veliku sportsku zvijezdu u srednjoj školi Crescenta u Los Angelesu i očekivalo se da će zaraditi milione kroz američki fudbal ili bejzbol.

Međutim, sportski život ovog momka se nije razvijao prema planu. Nakon srednje škole nije dobio stipendiju, ali je studirao arhitekturu i morao je zarađivati za život kako bi prehranio porodicu.

Godinama je Castro živio prosječnim životom. Vjerovatno je bilo kajanja što nije nastavio sportsku karijeru, ali ako ga je i bilo, ono je nestalo početkom novembra prošle godine.

Edwinu se tada čitav život promijenio. Ovaj 30-godišnjak postao je dobitnik dvije milijarde dolara na Powerballu, što je najveći dobitak u historiji loto igara u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zaboravio je on istog trenutka da nije uspio postati sportista od kojeg su se očekivale velike stvari. Preko noći je postao milijarder i već mu je isplaćena ogromna cifra.

Castro je odlučio da nakon poreza uzme gotovo milijardu dolara. Tačnije, njemu je od dobitka koji je bio nešto više od dvije milijarde dolara, pripalo tačno 997.600.000 dolara.

Dovoljna je ovo cifra da živi mirno čitav život. Već je Edwin krenuo u kupovinu, pa se počastio vilom na brdima Hollywooda vrijednom 25.5 miliona dolara.

Vjerovatno je nekada sanjao da će kao sportista uspjeti kupiti ovakvu vilu. Međutim, ni slutio nije da će do nje doći na mnogo lakši način, te da će mu račun biti pun novca kojeg teško može tek tako potrošiti.

Oni koji ga poznaju tvrde da je ovaj 30-godišnjak izuzetna osoba. Osoba bliska njemu je za TMZ rekla.

"Dobitak na lotu se nije mogao dogoditi boljem čovjeku".

Edwin je dobio šansu da promijeni čitav život. Ako je vjerovati izvorima i ljudi oko njega će moći lagodno da žive jer se radi o fenomenalnom momku koji je tih i povučen s velikim srcem.

Učitaj još novosti