12. 03. 2023 - 22:23
Totalno pogubljeni Ancelotti se osamio u svlačionici i...
907
Shares
Totalno pogubljeni Ancelotti se osamio u svlačionici i ponavlja jedno:

REAL OBJAVIO VIDEO

Totalno pogubljeni Ancelotti se osamio u svlačionici i ponavlja jedno: "Mrtav sam, mrtav sam..."

12. 03. 2023 - 22:23
0
Shares

Carlo Ancelotti se opravdano smatra najboljim trenerom u historiji. Svjetsku slavu je doživio vodeći Real Madridi i Milan, dok je i u ostalim klubovima bio poprilično uspješan.

Ancelotti je osoba koja se itekako zna nositi s pritiscima. Postao je specijalizovan za Ligu prvaka, a elitno takmičenje je kao trener osvojio čak četiri puta po čemu je najuspješniji.

Italijan je neko ko se jako dobro zna nositi sa pritiskom i impresionira mirnoća kojom vodi utakmice, posebno se to odnosi na one koje su od velikog značaja.

Prošle sezone rijeko ko je Realu davao šansu da će postati prvak Evrope, međutim Kraljevi su se popeli na evropski tron po 14. put u klupskoj historiji.

Uspjeli su se Kraljevi vratiti nekoliko puta iz mrtvih te na fanatastičan način izbaciti PSG, Chelsea, Manchester City te na kraju pobijediti u finalu Liverpool.

Posebno je bilo uzbudljivo protiv Chelseaja. Nakon što su Los Blancosi u prvom meču slavili u Londonu sa 1:3, ali su Plavci uspjeli napraviti čudo u revanšu.

Vodio je Chelsea sa 0:3, ali je Rodrygo uspio odvesti meč u produžetke, a zatim je Benzema zabio za 2:3 u 96. minuti.

Poslije toga je uslijedio spartanski otpor Reala koji je uspio odoliti napadima Chelseaja. Imali su Englezi velike šanse prekom Havertza i Ziyecha, ali nisu zabili.

Skoro godinu nakon tog meča Real Madrid je objavio snimke Ancelottija iz svlačionice nakon što su Kraljevi izbacili Plavce.

Čuveni Italijan je izgledao neprepoznatljivo: "Mrtav sam, mrtav sam... Ako večeras ne umrem, bit ću besmrtan", govorio je pomalo pogubljeni Ancelotti.

Ovaj 63-godišnjak već duže od dvije decenije trenira najbolje evropske klubove, a želju i volju za uspjehom nije izgubio niti jednog trenutka.

Ugovor s Realom mu važi do 2024. godine. Najavio je da će mu španski velikan biti posljednji klub u karijeri. Da li će Florentino Perez produžiti saradanju ostaje da se vidi.

Učitaj još novosti