13. 03. 2023 - 08:11
Pored svih zvijezda koje igraju za Newcastle, igrač utakmice...
907
Shares
Pored svih zvijezda koje igraju za Newcastle, igrač utakmice je dječak koji donosi lopte!

Pored svih zvijezda koje igraju za Newcastle, igrač utakmice je dječak koji donosi lopte!

13. 03. 2023 - 08:11
0
Shares

Newcastle je danas u engleskoj Premier ligi na svom St. Jame's Parku savladao Wolverhampton sa 2:1, a mnogi su igračem utakmice proglasili dječaka koji je bio zadužen za donošenje lopti.

Momčad Eddieja Howea prekinula je niz od pet uzastopnih utakmica Premier lige bez pobjede svladavši Wolvese 2:1 pred svojim navijačima na St James Parku.

Bio je to prijeko potreban poticaj za Svrake, kojima se nakon ovog trijumfa vraća nada da mogu da dohvate četvrto mjesto i izbore Ligu prvaka.

Iako je u timu Newcastlea mnogo vrhunskih igrača i velikih zvijezda, najviše pažnje privukao je potez dječaka zaduženog za donošenje lopti.

Mladić, čije ime tek treba biti otkriveno, je visoku majstorskim prvim dodirom uštopao jednu loptu loja je izšla prema njemu iz vazduha.

Bivši defanzivac Liverpoola Jamie Carragher, koji je bio na dužnosti komentatora za okršaj na sjeveroistoku, čak se našalio da je mladić zaradio malo vremena u njihovoj analizi nakon utakmice.

"Vau", rekao je bivši pobjednik Lige prvaka u eteru. "Mislim da moramo analizirati je li njegov dodir bio bolji od Moutinhovog".

Carragher nije bio jedini koji je bio zaslijepljen mladićevom bliskom kontrolom.

Jedan navijač Svraka je rekao: "Čovječe! Taj dečko s loptom stvarno ima čaroban dodir".

Na Twitteru su ga jednoglasno proglasili "igračem utakmice". Ono što je sigurno, dječak je barem na jedan dan postao popularan.

Uostalom, često klubovi daju priliku članovima svojih omladinskih pogona da donose lopte pokraj terena, pa se vlro moguće radi o jednom od talentovanijih klinaca u akademiji Newcastlea.

Učitaj još novosti