11. 03. 2023 - 23:01
KAO U HORORU Mladom nogometašu u Srbiji slomljene dvije kosti,...
907
Shares
KAO U HORORU Mladom nogometašu u Srbiji slomljene dvije kosti, sudija nije dosudio ni faul

KAO U HORORU Mladom nogometašu u Srbiji slomljene dvije kosti, sudija nije dosudio ni faul

11. 03. 2023 - 23:01
0
Shares

Posljednjih dana u srbijanskim medijma mnogo se piše o lošem suđenju, a najnoviji skandal dogodio se na nogometnoj utakmici u Novom Sadu.

Tokom utakmice kadetskih ekipa Novog Sada i Zrenjanina dogodio se veliki incident. Jedan "krvnički" start rezultirao je dvostrukim prijelomom noge.

Mladi nogometaš Novog Sada Nikola Poznić pretrpio je "horor" start, kako su ga nazvali mediji u Srbiji. Naknadno je ustanovljeno da su mu slomljene obje potkoljenične kosti, ali sudija nije pokazao ni faul.

Odmah su se oglasili iz RFK Novi Sad i otkrili svoju ogorčenost suđenjem. Ovu situaciju nazvali su nedopustivom.

"Želimo da skrenemo pažnju na nedopustivu situaciju koja se dogodila na današnjoj utakmici u okviru Kadetske lige Fudbalskog saveza Vojvodine gdje su snage odmjerili RFKNS 1921 i Radnički Zrenjanin. Naš igrač Nikola Poznić pretrpio je udarac u kaznenom prostoru. Nikola je prevezen u Urgentni centar Vojvodine poslije udarca koji je rezultirao prijelomom obje potkoljenične kosti. Nažalost, sudija Petar Vračar iz Sombora nije dosudio faul niti kazneni udarac u ovoj situaciji, a utakmica nije ni prekinuta", navodi se u klupskom saopćenju i dodaje:

"Svi prisutni na terenu i tribinama bili su zgroženi samim zvukom udarca i reakcijom glavnog sudije. Ovim putem moramo i da pohvalimo pomoćne sudije koje su iskazale zabrinutost i sugerisali glavnom sudiji Petru Vračaru da prekine utakmicu, što je on odbio. Također, želimo da naglasimo da je delegat na današnjoj utakmici Radoslav Brkić u svom izvještaju nakon utakmice napisao da nije bilo ništa sporno i da je sve proteklo čisto, što je kod nas izazvalo opšto zaprepaštenje", zaključuje se.

Iz Novog Sada pozvali su da čelnici saveza preduzmu sve adekvatne mjere kako bi sankcionisali sudiju Petra Vračara i delegata Radoslava Brkića.

Učitaj još novosti