11. 03. 2023 - 22:42
ČUDNA SITUACIJA Golman Manchester Cityja koristio opremu...
907
Shares
ČUDNA SITUACIJA Golman Manchester Cityja koristio opremu drugog kluba u današnjoj utakmici

ČUDNA SITUACIJA Golman Manchester Cityja koristio opremu drugog kluba u današnjoj utakmici

11. 03. 2023 - 22:42
0
Shares

Štucne koje je nosio golman Manchester Cityja Ederson Moraes u današnjoj utakmici protiv Crystal Palacea privukle su mnogo pažnje.

Građani su rezultatom 1:0 savladali Crystal Palace na gostovanju i tako smanjili zaostatak za vodećim Arsenalom na samo dva boda. Ipak, današnji meč nije prošao bez problema.

Iako je Ederson sačuvao svoju mrežu, City je na kraju jedva došao do pobjede golom Erlinga Haalanda s bijele tačke u završnici. No, jedan detalj privukao je puno pažnje na društvenim mrežama.

Fanovi su uočili da je Ederson odstupio od popularne kombinacije te je nosio štucne protivničkog kluba. Razlog je pomalo bizaran.

screenshot-20
Naime, Edersonove štucne, koje je planirao nositi u ovom meču, bile su iste boje kao i iz domaće garniture Crystal Palacea danas. Prema pravilima, morao je nositi drugačiju boju od one koju nose igrači protivničkog tima.

Stoga, Ederson se našao u problemu i morao je posuditi štucne od Palacea, a dali su mu primjerak iz njihove gostujuće garniture.

Iako se radi o jednom od najbogatijih i najuređenijih klubova, City je ovim gestom pokazao da ni u takvoj sredini ne misle baš na sve uoči utakmice.

 

 

Klix.ba

Učitaj još novosti