11. 03. 2023 - 08:06
ČUVENI SPORTISTA PRONAĐEN MRTAV 10.000 km OD KUĆE: Porodica...
907
Shares
ČUVENI SPORTISTA PRONAĐEN MRTAV 10.000 km OD KUĆE: Porodica prijavila nestanak prije pet mjeseci, jedno je još MISTERIJA

ČUVENI SPORTISTA PRONAĐEN MRTAV 10.000 km OD KUĆE: Porodica prijavila nestanak prije pet mjeseci, jedno je još MISTERIJA

11. 03. 2023 - 08:06
0
Shares

Poznati sportista Antonin Hajek pronađen je mrtav, pet mjeseci pošto je porodica prijavila nestanak.

Čuveni ski-skakač iz Češke Antonin Hajek (37) pronađen je mrtav, čak pet mjeseci nakon što je prijavljen njegov nestanak. I dalje je sve pod velom misterije pošto detalji njegove smrti nisu javno objavljeni, pitanje je i da li će ikada, pa je praktično jedina stvar koja se trenutno zna je da je Hajekovo tijelo pronađeno daleko od domovine, što čitav slučaj čini tajanstvenijim. Pronađeno je u Maleziji gdje je posljednji put i viđen.

Porodica je nestanak Antonina Hajeka prijavila još 2. oktobra 2022. godine pošto danima nisu imali nikakve informacije o njemu, da bi katastrofalne vijesti stigle u petak.

"Preminuo je bivši ski-skakač, češki rekorder i selektor reprezentacije Antonin Hajek. Njegov život ugasio se u ranoj 37. godini. Iz poštovanja prema njegovoj porodici nećemo davati dodatne informacije o okolnostima njegove smrti", poručeno je iz Skijaškog saveza Češke za medije nakon što je nažalost pronađeno tijelo.

Hajek je zbog brojnih povreda profesionalnu karijeru okončao rano, sada već davne 2015. godine. Nakon toga se posvetio porodici, oženio se dugodišnjom djjevojkom Veronikom, ali u posljednje dvije godine imao je dosta problema zbog kojih je navodno i nestao iz javnosti. Češka će ga pamtiti po tome što je 2010. godine imao treći najduži let u istoriji ski-skokova, pošto je na Planici doskočio čak 236 metara.

(mondo.rs)

Učitaj još novosti