10. 03. 2023 - 13:31
Harry Kane je odlučio: Odlazi iz Tottenhama i već se zna za...
907
Shares
Harry Kane je odlučio: Odlazi iz Tottenhama i već se zna za koji klub će potpisati!

Harry Kane je odlučio: Odlazi iz Tottenhama i već se zna za koji klub će potpisati!

10. 03. 2023 - 13:31
0
Shares

Engleski mediji sve više pišu o tome da će Harry Kane na kraju ove sezone napustiti Tottenham jer želi da ide klub u kojem će osvajati trofeje, te da je izgubio strpljenje čekajući da se to počne dešavati u dresu londonskog kluba. Interes za njega je ogroman, ali čini se da se već sada zna ko je glavn favorit za njegovo dovođenje.

Harry Kane je već skoro deset godina prva zvijezda Tottenhama u kojem je nedavno postao i najbolji strijelac svih vremena, ali i pored činjenice da je imao nekoliko sjajnih sezona s ovim klubom nije osvojio niti jedan jedini trofej.

Ovaj 29-godišnji napadač s londonskim klubom ima ugovor do ljeta iduće godine, ali sve više se špekuliše o tome da napušta Tottenham.

Kane nije htio da počne pregovore s čelnicima Tottenhama oko novog ugovora jer je shvatio da je došlo vrijeme da napravi iskorak u karijeri i pronađe klub s kojim konačno može osvajati trofeje jer s Tottenhamom to očito nije moguće.

Tottenham je pokušao početi pregovore s Kaneom oko novog ugovora, ali je on to nedavno odbio. Nakon toga počele su špekulacije da on na ljeto sigurno odlazi, a navodno i klub je već odredio cijenu za njega.

Klub iz Londona će pustiti Kanea da napusti Tottenham na ljeto ukoliko bude htio, ali samo u slučaju da za njega neko plati čak 110 miliona eura.

Kane je i prošlog ljeta bio na korak od Manchester Cityja, ali je na kraju ostao u Tottenhamu zbog čega se čini se kaje. Sada je odlučan da promijeni sredinu, ali kako stvari stoje ostat će u Engleskoj.

Povezivao se s Real Madridom, ali kako stvari stoje od toga neće biti ništa. Već sada je jasno da je Manchester United prvi favorit da dovede Kanea, te su Crveni đavoli već krenuli u akciju.

Jutros su engleski mediji objavili da će Kane sigurno biti prva meta Uniteda na ljeto jer je i Erik ten Hag poručio da klub svim silama pokuša dovesti napadača za kojeg zna da bi bio ogromno pojačanje za njegov tim.

Ten Hag je stavio Kanea na prvo mjesto liste želja jer je svjestan šta bi njegov dolazak značio za Crvene đavole. Unitedu hitno treba pravi napadač, a Kane je čini se savršen izbor.

Trener Uniteda je siguran da bi se bez problema uklopio u ekipu jer s većinom igrača igra već godinama u reprezentaciji Engleske. United i Tottenham nisu imali saradnju oko transfera već 15 godina, ali sada bi mogli da sruše rekord.

Posljednji koji je iz Tottenhama prešao u United bio je Dmitar Berbatov koji je na ljeto 2008. godine pojačao Crvene đavole za 35 miliona eura i pokazao se kao pun pogodak.

S Unitedom se povezuju još Victor Osimhen i Goncalo Ramos, ali čini se da će klub dati maksimum da dovede Kanea.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti