09. 03. 2023 - 20:27
Prije šest godina igrao je fudbal na selu, a sada svlačionica...
907
Shares
Prije šest godina igrao je fudbal na selu, a sada svlačionica Reala strahuje od njega

Može se reći da je uspio

Prije šest godina igrao je fudbal na selu, a sada svlačionica Reala strahuje od njega

09. 03. 2023 - 20:27
0
Shares

Mnogo je fudbalera koji su imali itekako teške početke, ali za sebe mogu reći da su uspjeli do te mjere da ih protivnici nikako ne žele sresti na terenu.

 

Igrači odrasli u siromašnim sredinama su u fudbalu vidjeli jedini spas za sebe i za svoju porodicu. Kada dođe poziv iz Evrope jednostavno ga ne odbijaju i obje ručke prihvataju.

Dok je bio tinejdžer igrao je fudbal za lokalni klub, odrastao je u sirmošanom selu, a danas je na velikoj sceni i ima sve predispozicije da postane jedan od najboljih štopera svijeta.

Riječ je o Ronaldu Arauju, sjajnom štoperu Barcelone i standardnom reprezentativcu Urugvaja koji sada vrijedi 60-ak miliona eura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Prve fudbalske korake je napravio u klubu Rentisas. Upravo je njegov matični klub podijelio fotografije sa njegovog prvog intervjua za lokalne medije.

Rentisat ga je poslije toga prodao u Boston River za 400.000 eura, da bi 2018. godine kao 19-godišnjak stigao u Barcelonu B za 5 miliona eura.

Već dvije sezone igra za prvi tim Barcelone, a u ovoj takmičarskoj godini se nametnuo kao nedodirljivi član startne postave iako je jesesan morao pauzirati zbog povrede aduktora.

Kakvo poštovanje je stekao kod protivnika najbolje je prije nekoliko dana opisala ugledna Marca, list koji je tradicionalno naklonjen Real Madridu.

"Araujo je izuzetno poštovan u svlačionici Real Madrida. Vrhunski je igrač, ali pravi ponizni sportista. U Clasicu kada se Alvaro sudario s Ter Stegenom, Araujo je odbranio protivnika od napada svojih saigrača."

"Također, često u intervjuima brani Viniciusa. Idol mu je Sergio Ramos i gleda njegove snimke kako bi što više naučio", tvrdi Marca.

U Barceloni i više nego ozbiljno računaju na Urugvajca, prošle sezone je potpisan ugovor do 2026. godine uz sedmičnu platu od 135.000 eura.

Araujo je inače miran i povučen tip, oženio se još sa 20 godina sa Abigail Oliverom i njih dvoje imaju kćerkicu.

 

 

 

 

 

 
Učitaj još novosti