09. 03. 2023 - 18:57
Ramos je gurnuo Mullera, nastala je scena koja pokazuje da se...
907
Shares
Ramos je gurnuo Mullera, nastala je scena koja pokazuje da se igrač kao Nijemac više neće roditi!

Iz finiša meča Bayern - PSG

Ramos je gurnuo Mullera, nastala je scena koja pokazuje da se igrač kao Nijemac više neće roditi!

09. 03. 2023 - 18:57
0
Shares

Thomas Muller je raritet u svijetu fudbala. Jedan od rijetkih modernih fudbalera koji će cijelu karijeru provesti u istom klubu. Počeo je u Beyernu tu će i završiti.

 

Bayern je sa dvije pobjede u dva duela uspješno prošao osminu finala Lige prvaka. Bavarci su eliminisali PSG te tako sebi olakšali posao u nastavku takmičenja.

U drugom susretu igranom na Allianz Areni Bayern je odnio sigurnu pobjedu sa 2:0, a brojne zvijezde Parižana su izgledale totalno nemoćno.

Finiš susreta donio je zanimljiv duel Thomasa Muellera i Sergija Ramosa kada je Španac odgurnuo Nijemca. 

Ramos je uvijek bio konflikatan igrač, ali Muller je svojom reakcijom pokazao da se igrač poput njega više neće pojaviti u modernom fudbalu.

I dok bi praktično svi zloupotrijebili Ramosovo guranje te ostali ležati na terenu čekajući da sudija isključi Španca, Muller je uradio suprotno.

Odmah je ustao, bez previše razmišljanja, pružio je ruku te nastavio meč kao da se nije ništa desilo. Možda je ovo bila lekcija brojnim simulatorima koji su sve češća pojava u modernom fudbalu. 

Muller je još jednom pokazao da je zaista poseban igrač te da mu je uvijek cilj biti fer i pošten pa makar njegov tim i platio cijenu.

S druge strane i Ramos je još jednom potvrdio da je lagan na živicima kada gubi, ali na sreću na drugoj strani se nalazio Muller pa je prošao bez javne opomene.

Nijemac na vrhunskoj sceni traje skoro 15-ak godina, svojom formom i igrama konstantno je među najkorisnijim igračima Bayerna, međutim često izostaje sa spiska najboljih igrača svijeta iako je za sve urađeno u karijeri definitivno zaslužio neku prestižnu individualnu nagradu.

Inače, s obzirom koliko ga gledamo na fudbalskim terenima Mulleru su "tek" 33 godine. Do sada je u karijeri osvojio sve što vrijedi, ali iz sezone u sezonu osjeća novu glad zato se i smatra prototipom savršenog igrača za Bayern. 

 

 

Učitaj još novosti