08. 03. 2023 - 23:35
NAVIJAČI SU ODMAH PROMIJENILI MIŠLJENJE: Zovu ga izdajnikom,...
907
Shares
NAVIJAČI SU ODMAH PROMIJENILI MIŠLJENJE: Zovu ga izdajnikom, vrijeđali su ga, ali on je večeras za sva vremena dokazao svoju ljubav prema Bayernu

LEWANDOWSKI U CENTRU PAŽNJE

NAVIJAČI SU ODMAH PROMIJENILI MIŠLJENJE: Zovu ga izdajnikom, vrijeđali su ga, ali on je večeras za sva vremena dokazao svoju ljubav prema Bayernu

08. 03. 2023 - 23:35
0
Shares

Bayern se večeras plasirao u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u dvomeču osmine finala pobijedio PSG s ukupnih 3:0. Navijači Bayerna slave pobjedu protiv prvaka Francuske, ali ih je itekako iznenadio story na Instagramu od nekadašnjeg napadača Roberta Lewandowskog.

Njemački klub još jednom je pokazao svoju snagu i uspio je da već u osmini finala izbaci PSG koji je ove sezone važio vjerovatno za najvećeg favorita za osvajanje Lige prvaka.

U Parizu već godinama sanjaju o ovom trofeju i uložili su nevjerovatan novac da po prvi put postanu prvaci Evrope, ali to nisu uspjeli da ostvare ni ove sezone.

Iako Bayern ne blista baš u Bundesligi što se tiče Lige prvaka tu su nevjerovatni. S 3:0 su čini se dosta lakše od očekivanog u dvomeču pobijedili PSG i mora se reći zasluženo plasirali u narednu rundu ovog takmičenja.

Bayern je večeras poveo u 61. minuti kada je nevjerovatnu grešku napravio Verratti koji je izgubio loptu u svom kaznenom prostoru što su Bavarci iskoristili, a na kraju je Choupo-Moting pogodio za 1:0 na asistenciju Goretzke.

Sve je gotovo bilo u 90. minuti kada ponovo griješi Verratti, a nakon kontre gol za konačnih 2:0 zabija rezervista Serge Gnabry.

Bavarci su još jednom pokazali da ih niko ne smije otpisivati tako lako jer su mnogi prije dvomeča protiv PSG-a vjerovali da su Parižani favoriti i da će se plasirati dalje, ali protiv mašinerije velikana iz Minhena nisu mogli.

Navijači Bayerna slave euforično pobjedu i izbacivanje PSG-a jer je jasno da baš i nemaju simpatije prema tom klubu, a ponajviše zbog bogatih arapskih vlasnika.

Međutim, ono što se našlo u centru pažnje jeste objava njihovog dojučerašnjeg napadača Roberta Lewandowskog kojem su itekako zamjerili što je ljetos napustio klub i otišao u Bayern.

lewa-storyy

Lewandowski je objavio story na Instagramu i pokazao da prati večerašnji meč Bayern - PSG, te je pružio javno podršku svojim bivšim saigračima.

Ovaj potez napadača Barcelone oduševio je navijače Bayerna, ali i pokazao koliko on voli i poštuje klub u kojem je igrao čak devet sezona i osvojio skoro sve što je mogao.

Učitaj još novosti