06. 03. 2023 - 10:33
MOŽE LI ĐOKOVIĆ DA OSTANE NA PRVOM MJESTU I BEZ ODLASKA U...
907
Shares
MOŽE LI ĐOKOVIĆ DA OSTANE NA PRVOM MJESTU I BEZ ODLASKA U AMERIKU? Novak povećao razliku, Španac NAPADA tron, ali uz jedan PROBLEM!

MOŽE LI ĐOKOVIĆ DA OSTANE NA PRVOM MJESTU I BEZ ODLASKA U AMERIKU? Novak povećao razliku, Španac NAPADA tron, ali uz jedan PROBLEM!

06. 03. 2023 - 10:33
0
Shares

Iako je poražen od Danila Medvedeva, Novak Đoković je popravio učinak na ATP listi, a borba za prvo mjesto i te kako je aktivna.

Karlos Alkaraz želi da se što pre vrati na teniski tron i imaće mogućnost da to učini na turnirima u SAD, gdje Srbin neće moći da igra.

Međutim, pred njim je izuzetno težak zadatak.

Đoković je popravio prošlosezonski učinaku Dubaiju kada je poražen od Jiržija Veselog u četvrtfinalu, a pošto su bodovi sa izdanja iz 2022. godine već oduzeti, osvojio je novih 180 bodova i povećao prednost u odnosu na mladog Španca na 380 bodova.

Alkaraz se zbog povrede povukao sa turnira u Akapulku gdje je mogao da dođe do novih bodova, a problemi sa zadnjom ložom mogli bi da ga muče i na američkoj turneji.

3374194-screenshot-6-ff

FOTO: AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

I bez povrede pred Alkarazom je težak zadatak.

U Indijan Velsu je igrao u polufinalu, dok je u Majamiju osvojio titulu.

To znači da nema previše prostora za nove poene. U kalifornijskoj "pustinji" mora da napravi ne jedan, već dva koraka naprijed u odnosu na prethodnu sezonu.

U slučaju osvajanja Indijan Velsa, Alkaraz bi stigao do novih 640 bodova što bi bilo dovoljno za prvo mjesto.

Međutim, u Majamiju bi potom morao da osvoji titulu kako bi odbranio poene i zadržao se na čelu ATP liste.

3359948-profimedia0757233879-ff

FOTO: SANTIAGO GOMEZ ROCA / IMAGO SPORTFOTODIENST / PROFIMEDIA

Dakle, težak zadatak za Alkaraza koji bi, u slučaju da ne krene po planu, ili ukoliko povreda napravi veći problem, mogao da ostane bez velikog broja bodova na ova dva turnira.

U tom slučaju, Đoković bi dobio mogao da dobije osjetnu prednost u odnosu na tenisera koji će u maju napuniti 20 godina.

Svoju šansu vreba i Stefanos Cicipas, međutim, ona trenutno nije velika.

Masters u Majamiju se završava 2. aprila, što znači da bi Đoković mogao da skupi nove četiri sedmice na prvom mjestu, a trenutno ih ima 378.

Učitaj još novosti