06. 03. 2023 - 08:17
NEVJEROVATNA DONNA VEKIĆ OSVOJILA MONTERREY: 'Hrvatska...
907
Shares
NEVJEROVATNA DONNA VEKIĆ OSVOJILA MONTERREY: 'Hrvatska kraljica' prva je priča ženskog tenisa, izvela je pravo pravcato ČUDO

SPASILA 14 BREAK LOPTI

NEVJEROVATNA DONNA VEKIĆ OSVOJILA MONTERREY: 'Hrvatska kraljica' prva je priča ženskog tenisa, izvela je pravo pravcato ČUDO

06. 03. 2023 - 08:17
0
Shares

Donna Vekić osvojila je naslov pobjednice na WTA turniru u meksičkom Monterreyu. Hrvatsku teniserku u finalu je čekala Francuskinja Caroline Garcia, prva nositeljica turnira i peta igračica svijeta, a Vekić je slavila sa 6:4, 3:6, 7:5. Vekić je tako osvojila svoj četvrti naslov na WTA Touru, nakon Kuala Lumpura 2014., Nottinghama 2017. i Courmayeura krajem 2021. Ukupno je u karijeri igrala 11 WTA finala.

Bio je ovo 10. međusobni susret Vekić i Garcije i šesta pobjeda 26-godišnje Osječanke, koja je njom prvi put ove godine svladala neku od teniserki iz kruga deset najboljih na svijetu. 

"Bio je ovo ludi meč sve do samog kraja. Garcia je dobro igrala, a ja sam pokušavala skupiti što je više moguće poena. Nije bilo lako, ali sretna sam što sam uspjela", rekla je Vekić nakon prvog osvojenog turnira u gotovo godinu i pol. 

Garcia do finala nije izgubila niti jedan set, a u četiri meča koja su prethodila borbi za naslov samo je jednom izgubila svoj servis. Vekić joj je početni udarac uzimala tri puta u tri šanse. Break-lopte na svoj početni udarac je sjajno branila. Garcia ih je imala 18, a iskoristila dvije. 

Vekić je osvajanjem turnira napredovala za osam pozicija i sad je 23. teniserka svijeta.

Učitaj još novosti