01. 03. 2023 - 23:09
Zagrebu je trebao bod u dvije utakmice za prolaz u Ligi...
907
Shares
Zagrebu je trebao bod u dvije utakmice za prolaz u Ligi prvaka. Izgubio je obje

LIGA PRVAKA

Zagrebu je trebao bod u dvije utakmice za prolaz u Ligi prvaka. Izgubio je obje

01. 03. 2023 - 23:09
0
Shares

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u posljednjem, 14. kolu Lige prvaka na gostovanju kod danskog GOG Gudmea 29:33, čime su ugrozili plasman u osminu finala. Hrvatskom prvaku trebao je bod u zadnja dva susreta protiv Porta i Gudmea kako bi osigurao plasman u osminu finala, no momčad Slavka Goluže je obje utakmice izgubila i sada više ne ovisi sama o sebi.

U slučaju da Wisla Plock, čiji dres nose hrvatski rukometaši Lovro Mihić, Leon Šušnja i Tin Lučin, u četvrtak ostvari pobjedu na gostovanju u Portu, poljski sastav će izboriti osminu finala, a PPD Zagreb se oprostiti od Europe. U slučaju da Porto, koji je bez izgleda za prolaz, osvoji barem bod, dalje ide hrvatski prvak.

PPD Zagreb je držao priključak tek u prvih deset minuta igre. U 13. minuti su Danci prvi put stigli do dva gola prednosti (5:3), a do kraja poluvremena prednost domaćeg sastava je samo rasla do +8 na poluvremenu.

Raspad na kraju prvog poluvremena
Gudme je u 20. minuti poveo s tri gola razlike (11:8), dvije minute kasnije bilo je +4 (13:9), u 26. minuti je bilo pet razlike (16:11). U minutama koje su uslijedile GOG je stigao do velikih osam pogodaka prednosti. Hrvatski prvak se raspao u zadnjih deset minuta poluvremena. Od 11:9 domaćin je napravio seriju 9:3 za velikih 20:12 na poluvremenu.

Najviše problema obrani Zagreba zadavali su Simon Pytlick s pet i Lukas Jorgensen s tri gola, dok je Tobias Thulin imao šest obrana. Kod PPD-a u prvom dijelu je najefikasniji bio Timur Dibirov s tri gola.

Zagrebu je trebao bod u dvije utakmice. Izgubio je obje
Na otvaranju drugog dijela Gudme je brzo stigao i do deset pogodaka viška (24:14), no Zagreb je daleko boljom igrom u nastavku smanjio na 29:24. Osam minuta prije kraja hrvatski sastav stigao je na -4 (30:26), a tri minute prije kraja i na tri gola zaostatka (30:27). Međutim, Danci su zabili dva gola u nizu za 32:27 dvije minute prije kraja. Na kraju je završilo 33:29.

Kod domaćina najefikasniji su bili Pytlick s pet golova te Jerry Tollbring s četiri gola, dok je Thulin ostao na šest obrana iz prvog dijela. PPD Zagreb su predvodili Dibirov s osam golova i Karpo Sirotić s četiri gola.

U drugom susretu večeri PSG je pobijedio Veszprem 37:35, potvrdivši prvo mjesto u skupini. Francuski sastav je i prije ovog kola osigurao prvo mjesto u skupini i direktan plasman u četvrtfinale, dok su Veszpremu bili važni bodovi kako bi dohvatio drugu poziciju, koja također vodi u četvrtfinale. Mađarski sastav je vodio na poluvremenu (24:19), no PSG je u nastavku okrenuo rezultat.

PSG je prvi u skupini
PSG su do pobjede predvodili Elohim Prandi sa sedam i Dominik Mathe sa šest golova, dok su kod Veszprema najefikasniji bili Dragan Pechmalbec s osam, Rasmus Lauge Schmidt sa sedam te Manuel Štrlek sa šest golova.

U četvrtak se sastaju Magdeburg - Dinamo Bukurešt te za Zagreb ključan par Porto - Orlen Wisla Plock. Na ljestvici vodi PSG s 24 boda ispred Magdeburga i Veszprema s po 18 bodova, dok GOG Gudme ima 15. Slijede Dinamo Bukurešt s 13, PPD Zagreb s osam, Wisla sa sedam i Porto s pet bodova.

 

Učitaj još novosti