01. 03. 2023 - 21:19
SVJETSKO ČUDO NA PLANICI: I Kanađanka je u nevjerici koliko je...
907
Shares
SVJETSKO ČUDO NA PLANICI: I Kanađanka je u nevjerici koliko je skočila i šta je uspjela uraditi!

ISPISALA JE HISTORIJU

SVJETSKO ČUDO NA PLANICI: I Kanađanka je u nevjerici koliko je skočila i šta je uspjela uraditi!

01. 03. 2023 - 21:19
0
Shares

Na čuvenoj slovenačkoj skakonici Planica viđeno je svjetsko čudo. Izvela ga je 19-godišnja Kanađanka Alexandria Loutitt. 

Po prvi put u historiji Kanada ima svjetsku prvakinju u skijaškim skokovima, a mlada skakačica je u nevjerici zbog zaista nevjerovatnog rezultata.

Nakon prve serije skokova rijetko ko joj je prognozirao i medalju, međutim drugim skokom je uspjela izvesti pravo čudo.

Louttit je u prvoj seriji skočila 134.5 metara u prvoj seriji, a skok od 136.5 metara u drugoj seriji bio joj je dovoljan za zlato.

U dramatičnoj drugoj seriji Maren Lundy je skočila 133 metra i činilo se da će joj to biti dovoljno za zlato, ali onda je na letaonicu stala Loutit.

Čudesnim skokom 19-godišnjakinja je šokirala apsolutno sve pa i samu sebe što potvđuje i njena reakcija nakon što je saznala je postala prvakinja svijeta.

Inače, drugoplasirana Lundby je izvela najveći skok dana. U prvoj seriji skočila na 139 metara, međutim na kraju se morala zadovoljiti srebrom.

Treće mjesto osvojila je predstavnika Njemačke Althaus Katharina koja u niti jednoj seriji nije uspjela preskočiti 130 metara.

Za Loutit je ovo bilo prvo veliko takmičenje i odmah je osvojila zlato što je jasan pokazatelj da je očekuje blistava budućnost.

Učitaj još novosti