27. 02. 2023 - 10:48
Čelsi nikad gori od 2001, a potrošio 600 miliona evra!
907
Shares
Čelsi nikad gori od 2001, a potrošio 600 miliona evra!

Čelsi nikad gori od 2001, a potrošio 600 miliona evra!

27. 02. 2023 - 10:48
0
Shares

Menadžer Čelsija Grem Poter svjestan je da će mu čelni ljudi kluba sa "Stafmord Bridža" uručiti otkaz ukoliko se igre i rezultati Plavaca ne poprave u narednom periodu.

Totenhem je u nedelju savladao gradskog rivala rezultatom 2:0 i na taj način produžio seriju utakmica Čelsija bez pobede na šest, što je najduži post kluba još od 2001. godine. Poter je trijumfovao tek na trećini od ukupno 27 susreta kao menadžer tima iz Londona i njegov tim je pretrpeo deset poraza.

Čelsi zauzima tek deseto mesto na tabeli Premijer lige sa 31 bodom iz 24 meča i ima zaostatak za liderom Arsenalom od čak 26 bodova. Plavci se nalaze na samo deset bodova od zone ispadanja, dok im četvrtoplasirani Njukasl beži 14 bodova.

„Svestan sam svoje odgovornosti, ovi rezultati nisu dovoljno dobri za klub poput Čelsija. Preuzimam krivicu za dosadašnje rezultate. Verujem da ovaj tim ima kvalitet i karakter koji je neophodan da se prebrodi kriza. Ovo je težak period za nas“, izjavio je engleski stručnjak.

Čelsijevi problemi su produbljeni jer se u prvom poluvremenu protiv Pevaca povredio defanzivac Tijago Silva, koji je jedina konstanta u odbrani u poslednjih nekoliko sezona. Sezona Plavaca preti da postane prava katastrofa ukoliko sastav iz zapadnog Londona ne počne da beleži znatno bolje rezultate.

Čelsi je potrošio najviše novca u prethodna dva prelazna roka, pošto su vlasnici na čelu sa Todom Boulijem uložiili više od 600 miliona evra u dovođenje pojačanja.

Poterovi izabranici ne ostvaruju zadovoljavajuće rezultate čak i kada statistički parametri govore da Plavci igraju dobro. Osim krize u prvenstvu, Čelsi je poražen minimalnim rezultatom u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Dortmunda i u revanšu će morati da nadoknadi zaostatak od jednog gola.

Čelsi ima tri vezana poraza, a šansu da prekine lošu seriju Plavci će imati u subotu od 16 časova protiv Lidsa.

 

Učitaj još novosti