10. 02. 2023 - 09:55
VELIKI PLANOVI SU TU Kontraverni McGregor je spreman za...
907
Shares
VELIKI PLANOVI SU TU Kontraverni McGregor je spreman za povratak, evo o čemu se diskutuje!

VELIKI PLANOVI SU TU Kontraverni McGregor je spreman za povratak, evo o čemu se diskutuje!

10. 02. 2023 - 09:55
0
Shares

Conor McGregor će se u povratničkoj borbi u UFC-ovom oktogonu boriti protiv Michaela Chandlera, i to na kraju sezone u The Ultimate Fighteru. Borba se ne bi trebala održati prije kraja augusta, a bit će prva za najveću UFC-ovu zvijezdu od loma noge koji je pretrpjela u borbi protiv Dustina Poiriera. Ono što je dosad bilo upitno jest u kojoj tačno kategoriji.

Poznato je da je McGregor pauzu koja je uslijedila nakon loma noge iskoristio za nabijanje mišićne mase. I sam je bio najavio prelazak u velter kategoriju, a i njegov suparnik bio je zainteresiran za tu soluciju. Ipak, potvrdio je Dana White, borba će biti održana u lakoj kategoriji.

Chandler je krajem prošle godine, u borbi večeri na eventu UFC 281, izgubio od Poiriera, a prije toga je pobijedio nokautom Tonyja Fergusona. U karijeri ima 23 pobjede i osam poraza, što je bolji omjer od McGregorovih 22:6. Očekuje se da bi UFC, u slučaju da svlada Chandlera, mogao dati novu šansu bivšem višestrukom prvaku McGregoru za napad na titulu u lakoj kategoriji.


Index.hr

Učitaj još novosti