07. 02. 2023 - 18:35
Trener Juventusa zabrinuo navijače izjavom o borbi za opstanak
907
Shares
Trener Juventusa zabrinuo navijače izjavom o borbi za opstanak

Trener Juventusa zabrinuo navijače izjavom o borbi za opstanak

07. 02. 2023 - 18:35
0
Shares

Dok se špekuliše o novim žestokim kaznama za Juventus, trener kluba Massimiliano Allegri zabrinuo je navijače poručivši da je glavni cilj ove sezone izboriti opstanak u Seriji A.

Koliko se stvari mogu promijeniti za svega nekoliko sedmica u nogometu, najbolje nam pokazuje ono što se dešava u Juventusu ove sezone. Do prije nekoliko sedmica borba za titulu bila je cilj, no nakon oduzimanja bodova i najave novih kazni, sada je glavna "meta" opstanak u društvu najboljih.

Juventusu je već oduzeto 15 bodova zbog finansijskih malverzacija. Uslijedit će i nove kazne jer Bianconeri tek trebaju na sud za davanje "lažnih" ugovora nogometašima koji su pristali izaći u susret klubu i primati lažno manje iznose.

U tim trenucima trener Massimiliano Allegri izjavom je zabrinuo navijače poručivši da je opstanak glavni cilj ove sezone.

"Činjenica je da imamo samo 23 boda. Čim prije moramo doći do 40, ako želimo izbjeći ispadanje. To mi zvuči smiješno, ali zaista je tako. Prvi cilj je stići one koji su iznad nas", rekao je Allegri u najavi utakmice protiv Salernitane.

Trener Juventusa dodao je da je nezamislivo u ovom trenutku postavljati bilo kakav drugi cilj pred ekipu jer se ništa ne zna šta bi moglo čekati trofejnu Staru damu.

Osim kazne, Juventusu posljednjih sedmica ne ide ni na terenu. U posljednja tri kola osvojili su samo jedan bod protiv Atalante, dok su od Monze i Napolija doživjeli katastrofalne poraze.

Učitaj još novosti