07. 02. 2023 - 16:32
Burna press konferencija Ancelottija, Italijana pitanje...
907
Shares
Burna press konferencija Ancelottija, Italijana pitanje izbacilo iz takta:

Burna press konferencija Ancelottija, Italijana pitanje izbacilo iz takta: "Šta je problem?"

07. 02. 2023 - 16:32
0
Shares

Igrači Real Madrida otputovali su u Maroko gdje ih očekuje nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu, a danas je Carlo Ancelotti održao press konferenciju pred meč protiv Al Ahlyja na kojoj je bilo dosta burno kada je jedan od novinara spomenuo Viniciusa Juniora.

Kraljevski klub u Rabat nije stigao u najboljoj formi jer su za vikend doživjeli neočekivan poraz na gostovanju protiv Mallorce (1:0) zbog čega sada imaju čak osam bodova zaostatka za vodećom Barcelonom.

Svjetsko klupsko prvenstvo ne stiže baš u najboljem trenutku za Kraljeve, ali jasno je da su oni i pored toga prvi favoriti za osvajanje titule.

No, da se u Madridu nešto dešava pokazuju i špekulacije da bi Carlo Ancelotti mogao dobiti otkaz ukoliko ne osvoji titulu u Maroku i da je pred njega postavljen ultimatum jer u klubu nisu zadovoljni rezultatima u posljednje vrijeme.

Ancelotti je danas bio na press konferenciji pred meč protiv Al Ahlyja, ali je bilo vidljivo koliko je nervozan.

Gledali smo dosta burnu press konferenciju kada je jedan od novinara pitao za Viniciusa Juniora koji je ponovo u centru skandala. Optužen je da je provocirao i vrijeđao navijače Mallorce, a pitanje o Brazilcu je naljutilo trenera Reala.

Ancelotti nije saglasan s takvim tvrdnjama je poručio je da je Vinicius žrtva u svemu tome zbog rasističkih uvreda koje dobija skoro na svakom gostovanju Real Madrida.

"Da ja vas pitam. Šta je problem u tome? Vinicius ili njegovi saigrači koji ga možda ne brane dovoljno? Od čega on to mora da se brani, recite mi od čega? Problem je ono što se dešava oko Viniciusa i to je problem La Lige koji hitno mora da riješi. Vinicius je žrtva i ne razumijem sve te vaše tvrdnje o njemu", rekao je Ancelotti.

Video OVDJE.

Vinicius je često u takvim skandalima, a mnogi su osuli paljbu po njemu zbog ponašanja na meču protiv Mallorce. Provocirao je igrače i navijače tog kluba, pa čak imao i neprimjerene poteze ka glavnom sudiji, ali je ostao nekažnjen.

Sve više je igrača iz drugih španskih klubova koji javno govore da je Vinicius itekako prgav i bezobrazan igrač, te kada to neko javno kaže on uvijek počne da se žali da ga vrijeđaju na rasnoj osnovi.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti