07. 02. 2023 - 15:57
SIMBOLIKA JE TU Ronaldinhov sin je potpisao za velikana!
907
Shares
SIMBOLIKA JE TU Ronaldinhov sin je potpisao za velikana!

SIMBOLIKA JE TU Ronaldinhov sin je potpisao za velikana!

07. 02. 2023 - 15:57
0
Shares

Joao de Assis Moreira, sin legendarnog brazilskog nogometaša Ronaldinha, potpisuje ugovor sa slavnom Barcelonom nakon što je prošao probu u katalonskom gigantu.

Prošlo je 15 godina otkako je veliki Ronaldinho napustio Barcelonu, klub u kojem je, može se reći, svijet nogometa podigao na jedan viši nivo. Svojim potezima i magijom, koju više nikada nismo vidjeli, inspirisao je milione ljudi i ostat će zauvijek upisan u historiju nogometa, iako je i prije i nakon njega bilo trofejnijih i uspješnijih igrača.

No, moglo bi se desiti da dio njegovog talenta uskoro vidimo ponovo na terenu. Naime, Joao de Assis Moreira, poznatiji kao Joao Mendes, potpisao je ugovor s Barcelonom i tako će katalonski klub nakon 15 godina pauze dobiti još jednog člana Ronaldinhove porodice.

U pitanju je talentovani 17-godišnji Ronaldinhov sin Joao, koji je tokom januara bio na probi u Barceloni i tu je oduševio te kao nagradu dobio ugovor s klubom u kojem je njegov otac ostavio dubok trag.

Joao Mendes je prethodno bio u brazilskom Cruzeiru, a navodno posjeduje dio talenta i vještina po kojima je njegov otac bio poznat. Razlika je u tome što je Joao 
klasični napadač, a ne ofanzivni veznjak kao njegov slavni otac.
"Dolaskom mog sina u Barcelonu bit ću prisutniji više nego ikad", rekao je Ronaldinho, koji je potvrdio da je Joao potpisao ugovor s Barcelonom.

Za početak, Joao Mendes će igrati u kultnoj omladinskoj školi La Masiji, a nema dileme da će, ukoliko pokaže talent, uskoro imati priliku i da debituje u seniorskom nogometu.

Inače, njegov otac Ronaldinho trenutno radi kao ambasador kluba. U Barceloni ima legendarni status nakon što je na Camp Nouu proveo pet nezaboravnih sezona. Za Barcu je igrao 207 puta, postigao 94 gola i dodao čak 70 asistencija.

Učitaj još novosti