06. 02. 2023 - 22:24
NI BENZEMA NEĆE NASTUPITI! Anćelotijeve muke: Bez petorice...
907
Shares
NI BENZEMA NEĆE NASTUPITI! Anćelotijeve muke: Bez petorice prvotimaca protiv Al Ahlija

SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO

NI BENZEMA NEĆE NASTUPITI! Anćelotijeve muke: Bez petorice prvotimaca protiv Al Ahlija

06. 02. 2023 - 22:24
0
Shares

Evropski fudbalski prvak Real Madrid bit će oslabljen neigranjem petorice igrača u polufinalnom susretu Svjetskog klupskog prventva protiv egipatskog Al Ahlija, koji se igra u srijedu u Rabatu.

Realov trener Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) ne može računati na golmana Tiboa Kurtou (Thibaut Courtois), napadača Karima Benzemu i defanzivce Edera Militaoa, Lukasa Vaskeza (Lucas Vazquez) i Ferlana Mendija (Ferland Mendy).

Svi su ostali u Madridu, no prva trojica bi mogla biti spremna za moguće finale u subotu ako ga Real izbori.

Kurtoa je pretrpio povredu prepona tokom zagrijavanja uoči nedjeljnog ogleda protiv Majorke, dok je Benzema povrijedio koljeno u susretu protiv Valensije 2. februara. Francuskom napadaču je to treća povreda ove sezone. Na istoj utakmici već nakon pola sata igre zbog povrede bedra je morao izaći i Militao. Vaskez i Mendi su izvan stroja već neko vrijeme.

Real se muči u posljednje vrijeme, pobijedio je samo u jednoj od posljednje tri ligaške utakmice, što je omogućilo Barceloni da poveća svoju prednost na osam bodova viška.

Unatoč svim povredama i prenatrpanom rasporedu u sljedećih nekoliko sedmica, Anćeloti je najavio borbu za trofeje na svim frontama.

"Kraljevski klub" očekuje polufinale Svjetskog klupskog prvenstva, a možda i finale, pa okršaj Lige prvaka s Liverpulom i okršaj u Kupu Kralja protiv Barcelone, kao i utakmice La Lige.

- Nećemo odbaciti niti jedan turnir, vrlo smo blizu... U polufinalu španskog Kupa, u osmini finala Lige prvaka, polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva - rekao je Anćeloti.

- Nikada ne želimo odbaciti utakmice, ali raspored je jednostavno izvanredan, ne staje. La Liga želi svoj dio, FIFA želi svoj dio, UEFA želi svoj dio, španski FA želi svoj dio. .. Ne daju nam dan za odmor - dodao je

Učitaj još novosti