06. 02. 2023 - 12:06
Šok na Etihadu: Manchester Cityju će biti oduzeti bodovi, a...
907
Shares
Šok na Etihadu: Manchester Cityju će biti oduzeti bodovi, a prijeti im i izbacivanje iz lige!?

Šok na Etihadu: Manchester Cityju će biti oduzeti bodovi, a prijeti im i izbacivanje iz lige!?

06. 02. 2023 - 12:06
0
Shares

Engleski mediji objavili su danas da Manchester Cityju prijeti ozbiljna kazna nakon što je utvrđeno da su prekršili mnoga pravila u prethodnim godinama kada je u pitanju finansijski fair play.

Poznato je da je Manchester City jedan od vodećih klubova u svijetu kada je u pitanju trošenje novca na pojačanja, te da prethodnih godina na Etihadu nisu štedili kada je u pitanju dovođenje novih pojačanja.

Međutim, čini se da bi im to sve moglo doći skupo na naplatu jer je utvrđeno da su prekršili mnoga pravila oko finansijskog fair playja.

Sky Sports objavio je jutros da su čelnici Premiershipa utvrdili da su na Etihadu prekršena mnoga pravila, a njihova istraga trajala je čak četiri godine i sada u Manchester Cityju strepe od kazne.

Za City nije prvi put da su napravili ovakav prekršaj i ranije su se znali izvući sa suspenzijom da ne mogu u pojednim prelaznim rokovima dovoditi pojačanja, ali čini se da će kazna ovaj put biti zaista žestoka.

Pojedini mediji u Engleskoj objavili su da Manchester Cityju zbog brojnih prekršenih pravila za finansijski fair play prijeti čak kazna oduzimanja bodova u tekućoj sezoni Premiershipa čime bi oni apsolutno ispali iz borbe za titulu.

Također, špekuliše se i oko izbacivanja Cityja iz Premiershipa, ali mnogi smatraju da se to neće desiti, no s druge strane kazna oduzimanjem bodova je ovaj put itekako "u igri".

Prve indormacije govore da bi Cityju moglo biti oduzeto najmanje deset bodova što bi na Etihadu stvorilo ogroman problem. City bi tako pao u drugi dio tabele i pitanje je da li bi uspjeli izboriti Ligu prvaka do kraja sezone.

Kako je objavio Martyn Ziegler za City je moguć niz sankcija zbog kršenja ovih pravila, a sigurno da je oduzimanje bodova nešto što bi najviše uzdrmalo klub s Etihada.

Pored toga vjerovatno će ponovo biti suspendovali za dovođenje i registraciju novih igrača u narednim prelaznim rokovima, a također očekuje se da će dobiti i žestoku novčanu kaznu.

Ukoliko Cityju budu oduzeti bodovi tome će se sigurno najviše radovati u Arsenalu koji će tako doći na korak od titule prvaka Engleske. No, zvaničnih informacija oko kazni nema i sve bi trebalo biti poznato u narednim danima.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti