06. 02. 2023 - 11:28
Stigao kao veliko pojačanje na Koševo, sada odlazi na posudbu
907
Shares
Stigao kao veliko pojačanje na Koševo, sada odlazi na posudbu

Stigao kao veliko pojačanje na Koševo, sada odlazi na posudbu

06. 02. 2023 - 11:28
0
Shares

Kada je pred početak ove sezone Ivan Ikić iz Širokog Brijega prešao na Koševo bio je to jedan od najzvučnijih transfera ljetnog prijelaznog roka u Premijer ligi BiH.

Ikić se pokazao kao veliko pojačanje i u blijedom, jesenjem, izdanju Sarajeva. Bio je, uz Andreja Đokanovića (prodan u Ankaragucu za 700 hiljada eura), najbolji igrač kluba sa Koševa, najbolji strijelac i asistent. Odigrao je Ikić 17 utakmica u PLBiH, postigao pet golova i upisao dvije asistencije. Promijenio je nekoliko pozicija od beka (protiv Željezničara), preko igranja na obje krilne pozicije, pa sve do najisturenijeg napadača (duel sa Slogom Merdian).

Ipak, to nije bilo dovoljno Ikiću da ostane na Koševu, te će nakon pola godine napustiti ekipu Sarajeva. Novi stručni štab na čelu sa Mirzom Varešanovićem odlučio je, da zbog velikog broja staranaca u ekipi., Ikić (ima hrvatsko državljanstvo op.a.) ode na posudbu u tursku drugu ligu.

Ovaj krilni napadač će narednih šest mjeseci igrati za ekipu Genčlerbirligija, a ukoliko se pokaže u drobrom svjetlu i dvije strane se dogovore postoji mogućnost da Turci na kraju sezone otkupe Ikićev ugovor.

Podsjećamo, za premijerligaške utakmice u zapisniku može biti pet fudbalera koji ne posjeduju bh. pasoš. Odlaskom Ikića, Sarajevo u kadru ima osam stranih fudbalera pa će biti zanimljivo vidjeti kako će struka i Uprava Sarajeva riješiti ovaj problem, jer teško je vjerovati da neko od stranih fudbalera koji su stigli na Koševo želi utakmice gledati sa tribina.

Učitaj još novosti