06. 02. 2023 - 11:27
Jedan od najboljih košarkaša u NBA u centru skandala: Iz...
907
Shares
Jedan od najboljih košarkaša u NBA u centru skandala: Iz njegovog džipa prijetili pištoljem, svjedoci strahovali za život

Jedan od najboljih košarkaša u NBA u centru skandala: Iz njegovog džipa prijetili pištoljem, svjedoci strahovali za život

06. 02. 2023 - 11:27
0
Shares

Izvori pouzdanog portala The Athletic javljaju da je NBA zvijezda Ja Morant učestvovao u sukobu nakon meča između Indiane i Memphisa 30. januara i da je iz džipa u kojem je sjedio s prijateljima čak došlo i do prijetnje pištoljem.

Spomenuti meč obilježila je velika tenzija igrača na terenu, a Morant je nakon utakmice rekao da je sve započeo Andrew Nembhard, košarkaš Indiane, koji je njegovom ocu u jednom trenutku rekao da "začepi", što je samo dodatno izazvalo svađu među igračima.

Davonte Pack, bliski prijatelj Ja Moranta, a koji je također učestvovao u svađi koja je nastala, izbačen je s tribine.

I bio je to samo početak sukoba, piše The Athletic. Dok su igrači Indiane išli prema autobusu, spomenuti Pack i brojni drugi Morantovi saradnici su izašli iz dva parkirana SUV-a (džip) i počeli verbalnu svađu s košarkašima Indiane, a sve je trajalo 15-20 minuta.
Nakon svega, pripadnici osiguranja koji nisu očekivali ovakav epilog van arene prekinuli su sukob, barem privremeno.

Na kraju, Morant je stigao na mjesto događaja i ušao je u jedan od SUV-ova, a dalje se navodi kako je jedna osoba iz tog automobila uperila crveni laser u članove Indiane i da je član osiguranja ovog tima odmah rekao da je riječ o pištolju.

"Vjeruju da je laser bio prikačen za oružje, a svjedoci tvrde da su se osjećali krajnje ugroženo u toj situaciji i da su bili uplašeni za život", navodi se u tekstu.

Ubrzo nakon toga, oglasili su se i iz Mephisa te istakli da su postupili u potpunosti u skladu s pravilima lige i da su propitali sve ono što se desilo nakon meča, dok je trener kluba rekao da je sve interno riješeno. Istraga je u toku i očekuje se više informacija u narednim danima.

Učitaj još novosti