06. 02. 2023 - 07:46
Stvari postaju sve gore za Danija Alvesa, nagomilao je dugove...
907
Shares
Stvari postaju sve gore za Danija Alvesa, nagomilao je dugove i plijene mu imovinu

Stvari postaju sve gore za Danija Alvesa, nagomilao je dugove i plijene mu imovinu

06. 02. 2023 - 07:46
0
Shares

Brazilski nogometaš Dani Alves našao se u dodatnim probleimima nakon optužbi za silovanje nakon što je u svojim kompanijama nagomilao dugove do 2,25 miliona eura.

Pored toga, njegova dva restorana u Barceloni, Boteco Fogo i Alquimia Fogo, dobili su naloge o zaplijeni od opštine Barcelona.

Od šest kompanija u vlasništvu bivšeg asa Juventusa i Barcelone, samo su dvije ostale aktivne, Cedro Esport i Bahìa Ilheus Inmobiliaria: ostale su zatvorene između 2019. i 2021. Što se tiče njegovih nekretnina, već u martu njegov stan od preko 60 kvadratnih metara u Sant Feliu de Llobregat (Katalonija) je zaplijenjen.

Ista mjera predstoji za 50 posto farme od oko 600 kvadratnih metara u Esplugues de Llobregat. Vlasništvo nad nekretninom za ostalih 50posto ima njegova bivša supruga Dinorah Santa Ana.

Na cijelu situaciju se dodaje i odšteta od 4,5 miliona eura koju je tražio njegov bivši klub Pumas i jasno je da je pred Alvesom najteži period u životu.

Podsjetimo, Alvesa je optužila djevojka koja je s njim bila u društvu 30. decembra u jednom noćnom klubu, a koja je u iskazu policiji rekla kako ju je Brazilac odveo u toalet, tamo zaključao i seksualno napastvovao.

Ukoliko se utvrdi da je kriv, Alvesu prijeti zatvorska kazna u trajanju od 4 do 12 godina.

Učitaj još novosti