05. 02. 2023 - 21:15
REAL U DERBIJU NASTAVIO SERIJU POBJEDA: Džanan Musa ponovo...
907
Shares
REAL U DERBIJU NASTAVIO SERIJU POBJEDA: Džanan Musa ponovo najbolji iako je imao nešto skromniju minutažu

ŠPANIJA

REAL U DERBIJU NASTAVIO SERIJU POBJEDA: Džanan Musa ponovo najbolji iako je imao nešto skromniju minutažu

05. 02. 2023 - 21:15
0
Shares

Bez većih problema košarkaši Real Madrida večeras su na svom parketu ostvarili novu ligašku pobjedu, a ovaj put bolji su bili od ekipe Tenerife rezultatom 88:77.

Real nastavlja dominaciju u posljednje vrijeme te je večeras ostvario i šestu uzastopnu pobjedu, od čega su tri u ACB ligi, a tri u Euroligi.

Nakon Breogana, Barcelone, Manrese, Panathinaikosa i Monaca, red je došao i na Tenerife.

Gosti su poveli sa 3:0, a 3:2 iz prve minute je bilo posljednje njihovo vodstvo na meču. Nakon toga serija Reala koji ide na +6 (11:5) i koji je s lakoćom imao i +11 u jednom trenutku u prvoj četvrtini, a na prvu dvominutnu pauzu otišlo se pri rezultatu 28:20.

Kraljevi održavaju vodstvo tokom cijele druge četvrtine, odlaze na maksimalnih 16 razlike, a na poluvremenu 50:36, kada se već jasno nazirao ishod ovog duela.

Gosti se nipošto nisu predavali, pa su uspijevali da spuste zaostatak i na osam poena, pa je na polovini zadnje četvrtine bilo (76:68), no više od toga nisu uspjeli. Real je zadržao koncentraciju do kraja i zahvaljujući daleko širem i kvalitetnijem rosteru bez previše muke došao do još jedne pobjede.

Kraljevski klub je na omjeru 16-3 kao i Barcelona s kojom dijeli prvo mjesto, dok Baskonia ima 15-4, a Tenerife 14-5.

Prvo ime u redovima Reala opet je bio reprezentativac BiH Džanan Musa sa 15 poena i dva skoka te jednu asistenciju za nešto više od 18 mintua provedenih na parketu. Poirier je ubacio također 15 uz tri skoka, a pored njih dvocifren u Realu bio je jedino još Mario Hezonja sa 14 poena i pet skokova.

Cook i Doornekamp su u sastavu Tenerifa ubacili po 16 poena, a Fernandez 12. Za četiri dana Madriđanima slijedi gostovanje kod Anadolu Efesa u Euroligi, a naredni ligaški meč igrat će 12. februara protiv Murcije u gostima.

Nakon toga derbi s Valencijom u Kupu Španije, a mjesec će azvršiti domaćim susretom sa Žalgirisom 23. februara u Euroligi.

Ima dakle još mnogo mečeva za Real do kraja sezone, a Musa i društvo žele da osvoje sve trofeje. Imaju kvalitet, širinu, iskustvo, snagu na svim pozicijama i za očekivati je da osvoje barem jedan značajan trofej.

Učitaj još novosti